Uns 50 ex-alts càrrecs de seguretat dels Estats Units, inclòs un ex-director de la CIA, han fet pública una carta en la qual anuncien que no votaran el candidat presidencial republicà, Donald Trump, perquè consideren que no està ‘qualificat’ i que seria ‘un president perillós’, ha informat la cadena de televisió ABC.

Entre els signants de la declaració figuren diversos exsecretaris de seguretat Nacional i exalts càrrecs de la Casa Blanca, el Departament d’Estat i el Departament de Justícia. ‘Donald Trump no està qualificat per ser president i comandant en cap’, han subratllat els signants. ‘Estem convençuts que seria un president perillós que posaria en risc la nostra seguretat nacional i el nostre benestar’, han afirmat.

La missiva posa èmfasi en els riscos que implica el temperament imprevisible de Trump, el seu desconeixement de la legislació dels Estats Units i de la constitució i la seva actitud agraïda amb alguns dels països considerats enemics dels Estats Units.

‘Fonamentalment, Trump manca del caràcter, els valors i l’experiència per ser president’, han afirmat els 50 exalts càrrecs. ‘Debilita l’autoritat moral dels Estats Units com a líder del món lliure’, han assegurat.

Entre els signants d’aquesta crítica missiva figuren Tom Ridge i Michael Chertoff, que van ser secretaris de seguretat Nacional amb George W. Bush com a president i el general Michael Hayden, que va ser director de la CIA i de l’Agència Nacional de seguretat estatunidenca (NSA).

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.