El president dels Estats Units, Donald Trump, ha sol·licitat al Congrés que investigui si el seu predecessor, Barack Obama, “va abusar dels seus poders executius” el 2016 en el marc de les perquisicions sobre les connexions entre el cercle intern del magnat i oficials russos.

Trump va escriure ahir en el seu compte de Twitter que Obama, havia ordenat que punxessin el seu telèfon a la Trump Tower de Nova York un mes abans de la seva victòria electoral el novembre passat. El president nord-americà semblava estar citant una informació apareguda en el mitjà ultraconservador Breitbart.

Un portaveu d’Obama ha desmentit que en aquells dies l’encara president ordenés punxar les comunicacions de Donald Trump. “Ni el president Obama ni cap càrrec de la Casa Blanca va ordenar mai vigilar a cap ciutadà nord-americà. Qualsevol suggeriment en un altre sentit és senzillament fals”, va apuntar el portaveu d’Obama, Kevin Lewis, a través d’un comunicat.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]