El fiscal general nord-americà, Jeff Sessions, ha demanat la dimissió de 46 fiscals designats per l’administració de l’expresident Barack Obama, ha informat el Departament de Justícia a través d’un comunicat que ha recollit el diari ‘Los Angeles Times‘.

Mitjançant aquesta decisió, Sessions pretén ‘assegurar una transició uniforme’ a l’administració Trump, ha informat en un comunicat la portaveu Sarah Isgur Flores.

‘Fins que els nous siguin confirmats, els fiscals de carrera continuaran amb el gran treball que exerceixen a les fiscalies nord-americanes; investigant, perseguint i dissuadint als delinqüents més violents’, ha afegit el text.

L’ordre afecta a 46 fiscals nord-americans, mentre que altres 47 ja havien presentat la seva dimissió. En total, són 93 els fiscals federals en el més alt del sistema judicial nord-americà.

Si bé és habitual que els nous governs precipitin la marxa dels fiscals designats políticament, aquesta decisió arriba el mateix dia en el qual el secretari de la Casa Blanca, Sean Spicer, ha assenyalat un ‘estat profund’ de buròcrates que està tractant de danyar l’agenda del president, Donald Trump.

Segons Spicer, no resulta una sorpresa que ‘hi hagi gent que s’hagi refugiat durant vuit anys en un Govern i que creï en aquesta agenda i intenti perpetuar-la’.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]