El vice-president dels Estats Units, Mike Pence, hauria utilitzat un compte de correu electrònic privat per tractar assumptes públics quan era governador de l’estat d’Indiana, segons ha revelat el diari Indianapolis Star.

Diversos correus als quals aquest diari d’Indiana ha tingut accés mostren que Pence es va comunicar des del seu compte privat amb alts assessors sobre diferents qüestions, des de portes de seguretat a la residència del governador fins a la resposta de l’estat a atacs arreu del món.

En un dels missatges, el principal assessor de seguretat nacional de Pence li va arribar a transmetre l’última actualització de l’FBI sobre la detenció de diversos homes acusats de delictes relacionats amb el terrorisme.

En un comunicat difós des de l’oficina del vicepresident a Washington han assenyalat que ‘de la mateixa manera que els anteriors governadors, durant el seu mandat a l’estat Mike Pence va mantenir el seu compte de correu oficial i un altre personal’.

‘Com a governador, el senyor Pence ha complert plenament amb la legislació d’Indiana pel que fa a l’ús i retenció de correus electrònics. Els correus governamentals sobre el seu estat i els comptes personals estan sent arxivats per l’estat segons la llei d’Indiana, i són gestionades conforme a la Llei d’Accés a Informació Pública’, ha afegit.

Segons experts en ciberseguretat, els correus personals no compten amb un nivell de seguretat tan alt com el dels comptes oficials, seguretat imprescindible per abordar informació sensible.

L’ex-secretària d’estat i rival de Donald Trump en les passades eleccions, Hillary Clinton, va ser sotmesa a una investigació després de descobrir-se que havia utilitzat els seus comptes personals durant el seu pas pel Departament d’Estat, acusada d’haver fet un mal ús d’informació sensible.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]