Dylan Roof, acusat de la massacre de Charleston, en què nou afroamericans van morir en un atac racista a l’Església Episcopal Metodista Africana Emanuel, ha estat atacat i copejat aquest dijous per un pres negre de la presó de Carolina del Sud en la qual es troba.

El ‘xèrif’ del comtat de Charleston, Al Cannon Jr., ha indicat que Roof estava fora de la seva cel·la i de camí a la dutxa quan s’ha produït l’atac, segons recull l’estatunidenca CNN.

Si bé Roof, de 22 anys, està sota custòdia protegida, l’atac va poder tenir lloc perquè només hi havia un guàrdia a la zona, i aquest havia anat a buscar paper higiènic per a un altre pres.

L’agressor, identificat com Dwayne Stafford, de 25 anys, ha tingut temps de córrer per les escales des de la seva cel·la i assaltar a Roof, amb qui la va emprendre a cops de puny.

Cannon ha explicat que l’agent va respondre ràpidament i els va separar. ‘Les ferides que Roof ha rebut són relativament lleus, alguns blaus a la cara i a l’esquena’, ha explicat, abans de puntualitzar que en l’agressió no es va utilitzar cap tipus d’arma.

Roof, al qual mantenen sota custòdia protegida perquè la naturalesa dels seus delictes ho converteix en algú vulnerable davant de possibles atacs, ha assegurat que no presentarà càrrecs contra el seu agressor.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb