Segons les últimes dades publicades per l’Organització Internacional del Treball (OIT), hi ha 168 milions de nens treballant al món, dels quals més de la meitat, és a dir, 85 milions, efectuen treballs perillosos. L’agricultura acumula 98 milions de nens en situació de treball infantil, però el sector dels serveis i el de la indústria no es queden enrere: registren 54 i 12 milions de nens i nenes en situació de treball, respectivament.

El passat mes de juny es va celebrar el Dia Mundial contra el Treball infantil amb l’objectiu de conscienciar la població sobre la necessitat d’eliminar el treball infantil a les cadenes de producció. I és que totes les cadenes de subministració, de l’agricultura a la manufacturació, dels serveis a la construcció, corren el risc que els nens hi siguin presents. Nens venent mocadors pels carrers, fent treballs domèstics, recollint cotó als camps o netejant sabates a les ciutats… Un gran nombre de nens estan exposats a l’explotació i abusos a causa de la seva vulnerabilitat, i, sovint, es troben aïllats i allunyats de les seves famílies.

Per això, amb l’objectiu de millorar aquesta problemàtica mundial, neix Child Labor Free (CLF), una organització sense ànim de lucre que ha creat una etiqueta per a la roba que reconeix aquelles marques que no han utilitzat mà d’obra infantil a cap dels seus processos de producció. Fundada a Nova Zelanda, aquesta organització advoca per la transparència i busca el compromís de les marques per assegurar que el seu negoci està lliure de treball infantil. Parlem amb Nik Webb-Shephard, director general de Child Labor Free:

Per seguir llegint l’article, feu clic aquí.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Sostenir un esforç editorial del nivell i el compromís de VilaWeb, únicament amb la publicitat, és molt difícil. Per això necessitem encara molts subscriptors nous per a allunyar qualsevol ombra de dificultats per al diari. Per a vosaltres aquest és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Podeu fer-vos subscriptors de VilaWeb en aquesta pàgina.

Vicent Partal
Director de VilaWeb