Un estudi mostra que una bona qualitat del son podria prevenir malalties del cervell

  • Els investigadors observen un risc més gran de patir depressió en les dones

VilaWeb
ACN
19.02.2020 - 14:51

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La mala qualitat del son és un factor de risc significatiu per a l’inici de malalties neurològiques o neuropsiquiàtriques. Aquesta és una de les conclusions de l’article publicat a la revista Plos One per investigadors del projecte Barcelona Brain Health Initiative (BBHI), que han analitzat dades de més de quatre mil cinc-cents voluntaris sans entre quaranta i seixanta-cinc anys després d’un any de seguiment.

Han observat un risc més gran de patir depressió en la població femenina, i una part està relacionat amb una pitjor qualitat del son. També s’ha detectat una relació amb la presència de malalties com l’hepatitis i la hipertensió.

Els investigadors han analitzat informació demogràfica i socioeconòmica, juntament amb mesures d’autopercepció de salut i estils de vida. El seguiment d’un any va ser completat per 2.353 participants. D’aquests, setanta-tres han estat diagnosticats de noves malalties neurològiques i neuropsiquiàtriques al llarg d’aquest període (cinquanta-tres amb depressió).

Els participants han mostrat petites millores en l’activitat física i el son, presumiblement gràcies a la informació i l’educació que reben a través de la iniciativa i la seva activa participació. Els participants amb pitjors puntuacions al començament de l’estudi són els que han millorat més.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes