Una combinació de tres fàrmacs millora la supervivència en càncer de pròstata

  • La investigació, publicada a la prestigiosa revista científica The Lancet, ha comptat amb participació del Vall d'Hebron Institut d'Oncologia

VilaWeb
EFE
09.04.2022 - 13:05
Actualització: 09.04.2022 - 13:09

Un estudi amb participació del Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO) ha determinat que una triple teràpia farmacològica és efectiva a l’hora de millorar la supervivència en pacients de càncer de pròstata avançat, que ja hagin estat diagnosticats amb metàstasi.

Aquest estudi, els resultats del qual han estat publicats la prestigiosa revista científica The Lancet, l’ha dut a terme el consorci europeu PEACE, del qual forma part el VHIO, amb la finalitat de comprovar l’eficàcia i la seguretat de combinar tres fàrmacs: abiraterona (un inhibidor de les hormones andrògenes que propicien el creixement del càncer), prednisona (un corticoide) i docetaxel (quimioteràpia).

En l’estudi van participar 1.173 pacients, que els investigadors dividiren en diferents grups per tal d’establir quina era la combinació que oferia millor resultat. “Es va poder observar que el risc de progressió de la malaltia es reduïa en un 50% amb aquesta combinació, tot passant de 2,05 anys a 4,46, i que el risc de mortalitat també baixava un 25%“, explica Joan Carles, investigador del VHIO i un dels autors de l’estudi. Com que aquests fàrmacs ja han estat aprovats de forma individual per al tractament de la malaltia, aquest tractament combinat podria implementar-se de forma immediata, ha afegit l’investigador.

L’estudi s’ha centrat en els pacients de càncer de pròstata metastàtic de novo (és a dir, aquells pacients que en el moment del diagnòstic ja presenten la malaltia en estadi metastàtic), per la qual cosa encara no es desconeix si aquesta triple teràpia podria beneficiar els pacients metacrònics (és a dir, aquells en qui apareixen lesions metastàtiques després del diagnòstic del tumor).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any