Featured Video Play Icon

Avui s’estrena el documentari El periple a la Filmoteca de Catalunya, a les 19.00. És una reflexió poètica sobre la construcció dels estats del futur, que parla dels exilis passats, presents i interiors. Vuitanta anys després de la batalla de l’Ebre, aquest documentari uneix l’exili republicà del 1938, l’exili present dels refugiats de la guerra de Síria i la crisi de l’individu a la Unió Europea.

N’és director el documentalista i cantant Màrius Pons, que vol reflexionar sobre la crisi l’individu a la Unió Europea i alhora mostrar l’origen del franquisme sociològic en els drames de les guerres silenciades i la vulneració dels drets humans dels exiliats. Abans, Pons ja havia dirigit dos documentaris: La batalla de la memòria i La filla del farer.

De moment, se’n pot veure i sentir la banda sonora original, ‘Mare Nostrum’, en aquest videoclip de Los Sirgadors.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb