La Colla dolçainers ‘Estrela Roja‘ publica un llibre en homenatge per celebrar els 25 anys de vida, de formació i de reivindicació. La colla ha treballat per a reivindicar i recuperar el foment dels instruments valencians més tradicionals, per això han organitzat diferents activitats relacionades amb la música del tabal i la dolçaina.

Enguany, pels seus 25 anys han presentat un llibre on s’explica la seva història, a través del que pensen els seus membres, les colles companyes i les organitzacions obreres i polítiques. El llibre també compte una part gràfica on es poden veure els cartells de les poques ocasions on s’ha anunciat la participació d’Estrela Roja, i un àlbum de fotos, a més d’un recull de retalls de premsa per il·lustrar les activitats en les quals ha participat. Al final hi ha un llistat de totes les partitures de les peces originals de la colla i de les seves actuacions.

Aquest projecte, que ha comptat amb la col·laboració d’unes 300 persones, té l’objectiu de donar a conèixer el treball que ha realitzat la colla, i destacar el paper de la dolçaina i el tabal com a instruments de lluita per a la defensa dels drets socials, nacionals, de les persones i dels pobles més desfavorits.

La presentació del llibre es farà avui, a les 17.00, a Assemblea de Veïns de Benimaclet. Per acompanyar la celebració, s’han organitzat diferents activitats relacionades amb la música de tabal i la dolçaina, com a balls, cançons, teatre, fotografia, muixerangues, entre altres activitats culturals.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]