Benvolgut,

En virtut de la present, i a fi d’implementar adequadament les mesures preses a tal efecte, el departament que tinc l’honor de presidir es complau a convidar-te a participar en la campanya en pro de l’assoliment de l’acord relatiu a la situació que vivim.

Tots i totes sabem que es tracta d’uns moments especialment complicats, en què es fa més necessari que mai que siguem conscients del que ens hi juguem. Aquest departament, com no podia ser d’una altra manera, sempre ha mostrat la millor disposició pel que fa a la resolució dels problemes que dia a dia se’ns plantegen. Atesa la llarga trajectòria de la nostra administració en situacions que anteriorment ja ens hem vist realitzant amb eficàcia, és el moment de respondre sense vacil·lacions a les demandes que reclama la ciutadania. Perquè si una cosa ens distingeix en tant que persones servidores d’aquells que han dipositat la seva confiança en nosaltres és que no hem dubtat mai a l’hora de posar-nos al costat de qui pateix, en última instància, les conseqüències d’un estat de coses com aquest. Ens hi juguem alguna cosa més que el futur col·lectiu.

Sabem molt bé que no serà de nou un camí fàcil. Ni volem ni et podem enganyar. Nogensmenys, les dificultats que estem segurs que sorgiran no han de ser excusa per no acomplir allò que entenem que és una de les exigències que emmarquen la nostra responsabilitat: la transparència i l’excel·lència. Sempre amb la mirada posada en el futur, el lema que guia la nostra acció de govern indefallible i alhora indeturable. Transparència perquè nosaltres no entenem l’acció política de cap altra manera que no sigui oferint en tota circumstància la millor disposició envers qui n’ha de rebre els efectes; i excel·lència perquè aquest ha de ser el segell distintiu, entenem, de qualsevol que accepti el difícil repte de posar-se al servei del conjunt que formem totes i tots en tant que destinataris, però també servidors, de la gestió en tots els àmbits. I és que no fora honest per part nostra esmerçar els recursos que ens han estat assignats, sempre insuficients a desgrat nostre, a cap altre objecte que no sigui l’atenció a les necessitats generals. I ens sembla indiscutible que ara mateix ens trobem davant d’una emergència que reclama, amb més força que mai, la plena consciència del conjunt de catalans i catalanes, vinguin d’on vinguin i parlin la llengua que parlin, encaminada a una resposta tan inequívoca com entusiasta.

És per això que ens posem en contacte amb tu. Com a membre del col·lectiu directament afectat per la qüestió referida, creiem que la teva aportació pot ser d’allò més vàlida en el marc d’un intercanvi permanent entre l’administració i les persones administrades. No se’ns escapa que et demanem un sacrifici, i és per això que no defallirem si cal donar resposta a qualsevol necessitat que a tal efecte tingueu a bé manifestar-nos; a l’ensems, ens resultaria molt valuós que l’exemple que sens dubte podeu aportar serveixi per sumar més i més sinergies en un projecte engrescador com el que us proposem. De ben segur que de la seva aportació en podran sorgir contribucions prou vàlides i tanmateix dignes de l’interès comú.

En aquest sentit, no t’amaguem que el nostre anhel més profund seria que la campanya a la qual desitjaríem sumar-te esdevingués el millor espai per compartir, així com per imbricar experiències enriquidores per tal que totes aquelles persones puguin gaudir-les com mai abans han fet. Per la nostra banda, no escatimarem mitjans a fi i efecte de donar compliment als deures que amb plena consciència hem adquirit.

Convençuts com estem, doncs, del teu compromís, que també és el nostre, no ens voldríem acomiadar sense abans retre un petit però emotiu homenatge a tants i tantes companyes i companys que ens han precedit, sense l’esforç dels quals res d’això no hauria estat possible. I és que en aquesta lluita diària, i àdhuc gosaria dir que quotidiana, l’exemple de qui i quina ens ha marcat el camí s’erigeix en el més eficaç dels models. Per tot plegat, la llum verda que no dubtem que plegats assolirem amb el teu ajut inestimable suposarà la culminació d’una iniciativa que vam emprendre en uns moments particularment complicats per a tots i totes nosaltres.

A l’espera d’una resposta indefallible i assolidora, rep una cordial salutació

El/la cap/a del departament de Política (completeu-ho amb el que us convingui)

Fes-te'n subscriptor i construeix amb VilaWeb25 el diari nou que els Països Catalans necessiten ara.

60€/any | 18€/trimestre
120€/any | 35€/trimestre

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.