Els bombers han estabilitzat l’incendi d’una fàbrica de Montornès del Vallès que ha començat aquest matí. Han pogut apagar el foc dels dos dipòsits que han cremat fins a migdia i n’han segellat un altre que tenia una fuita. El foc ha abastat gairebé tota la nau. De moment, els treballadors del 70% de les empreses que han estat desallotjades ja han pogut tornar al polígon i el 30% restant hi aniran quan els bombers assegurin completament la zona de més a prop. Ara com ara, s’hi ha reduït el radi de seguretat a uns 150 metres i s’hi manté el confinament només per a la gent vulnerable.

Durant el dia s’hi han presenciat imatges impressionants com aquestes que us oferim a continuació.

A causa de l’incendi, dues persones han resultat ferides lleus. Com a mesura de precaució s’ha evacuat tot el polígon de Can Busquerons, amb un total de 119 empreses. Alhora s’ha recomanat el confinament dels veïns d’aquesta població, com també els de Montmeló, Martorelles i Vilanova del Vallès.

El foc ha començat a tres quarts de vuit del matí i ha afectat una zona de reactors, un laboratori, un magatzem, una zona d’oficines i dos dipòsits de dissolvent. ‘A hores d’ara la zona crítica es troba en aquests dos dipòsits’, han explicat els bombers. Així mateix, han dit que de seguida s’havia seguit una estratègia de protecció perquè la prioritat era evitar que les flames es propaguessin a les naus del costat.

Quatre municipis confinats

Tot i que el fum de l’incendi no és tòxic, Protecció Civil ha recomanat el confinament dels veïns ‘especialment vulnerables’ de Montornès, Montmeló, Martorelles i Vilanova del Vallès. Són gent gran, nadons, infants o ciutadans que tenen afeccions respiratòries. Per aquest motiu, per exemple, els alumnes de les escoles i l’institut de Montmeló no han sortit a pati i s’ha anul·lat l’activitat de l’escola bressol.

Repercussió al Maresme

L’ajuntament de Mataró ha avisat les escoles perquè, per precaució, els infants no surtin al patí. De fet, el fum de l’incendi és visible al Maresme, on els ajuntaments demanen d’evitar desplaçaments a la zona afectada.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.