Suprem

Jutges espanyols, en un fòrum comú del Consell General del Poder Judicial, han insultat el moviment i els dirigents independentistes almenys d’ençà de l’Onze de Setembre de 2017. Segons que han publicat ElDiario.es i ElMon.cat, el fòrum va aplegar desenes de correus electrònics en què els presos polítics i els exiliats eren titllats de ‘nazis’, ‘virus’, ‘germen’, ‘criminals’, ‘violents’ i ‘fills de puta’, entre més insults.

Són xats que poden generar cadenes de correus electrònics que reben centenars de jutges de tot l’estat espanyol. Qualsevol magistrat hi pot accedir, respondre als correus o incorporar-se a les converses. Alguns missatges també mostren preocupació pels fets del setembre i l’octubre del 2017 a Catalunya i per la situació dels jutges espanyols destinats al Principat. Així mateix, hi ha magistrats que demanen calma i desmenteixen l’ambient de ‘violència’ que alguns volen fer veure que hi ha a Catalunya.

Captures dels correus publicats a eldiario.es

A més d’insultar greument l’independentisme, fan una crida a aplicar el codi penal i afirmen que és una ‘qüestió d’estat’ i de ‘democràcia’. Alguns comparen la situació de Catalunya amb el règim nazi i fan ‘visques’ al rei i a la policia espanyols. ‘Amb els colpistes, ni s’hi negocia ni s’hi dialoga’, diu un. ‘Es diguin Tejero o qualsevol altre de l’actualitat (ja sabeu qui són), no s’hi pot dialogar. Han de ser encausats i si són innocents ja ho dirà la sentència que es dicti’, afegeix.

També s’hi critica l’associació Jutges per la Democràcia, perquè temps enrere va emetre un comunicat dient que Carmen Lamela –aleshores jutgessa de l’Audiència espanyola– podia haver vulnerat el dret de defensa dels presos independentistes.

Captures dels correus publicats a eldiario.es

En un altre correu, un magistrat carrega contra els col·legues que critiquen la repressió desfermada de l’estat. ‘Si no s’hi està d’acord, un marxa de la carrera [judicial] i prou’, diu. L’autor del missatge diu que són ‘en presència d’un cop d’estat permanent’ i ‘a sobre alguns senyors es dediquen a defensar els secessionistes, i després amaguen la mà’.

‘Els que de veritat respectem el dret, no comprenem certes conductes més pròpies de països tercermundistes que de societats cultes i modernes. Les ofenses a les nostres lleis en moments de cops d’estat equivalen a un suport a la sedició’, diu. I acaba: ‘No es pot ser jutge si s’és sediciós’.

Captura d’un correu publicat a elmon.cat

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb