És més important parlar espanyol que no pas ésser un bon metge?

Som davant un cas de racisme de manual, d'una mostra evident de xenofòbia

Vicent Partal
06.08.2021 - 08:12
Actualització: 06.08.2021 - 10:12
VilaWeb

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Un senyor amb el qual compartisc cognom, Montesinos, i que em diuen que és el vici-secretari de comunicació del PP, ha fet una conferència de premsa en què atacava el govern del seu país perquè corre el rumor que pot ser que l’estat espanyol considere de cedir la gestió dels MIR –els metges interns residents– a la Generalitat de Catalunya. 

El seu govern, el de Pedro Sánchez, ja ha deixat clar que això no passarà de cap manera, però com que havien corregut algunes informacions en aquest sentit el tal Montesinos s’hi ha agafat fort. Tant que, literalment, ha arribat a demanar-se en veu alta una cosa així d’absurda: “Val més i és més important per al govern d’Espanya saber català que ser un bon metge?” Fixeu-vos en la construcció verbal: ho diu com si una cosa exclogués l’altra.

El mestre Bibiloni, sempre tan atent que no ens en colen ni una, li ha respost àgilment al seu Twitter, tot posant el dit a la nafra: “Per què no demanen si és més important saber espanyol que ser un bon metge?”. És gairebé la mateixa pregunta, però, tal com ens van ensenyar els moviments anticolonials, sona completament diferent i té una significació alliberadora, de denúncia. Amb el vent a favor, Gabriel Bibiloni només necessita reblar el clau: “No defensen la qualitat de la medicina: combaten el català.”

Anem a pams. De bon metge se’n pot ser en qualsevol llengua del món. O és que ens posarem a discutir això, ara? Per tant, de la mateixa manera que es pot ser bon metge parlant en espanyol, és indiscutible que es pot ser bon metge en xinès, en suahili, parlant la llengua dels ianomamis, en rus o, evidentment, també en català. I sabent això, quin sentit pot tenir presentar com a opcions oposades ésser bon metge i saber català?

Encara més: sabent això podem demanar-nos si, quan ho presenta així, el tal Montesinos del PP intenta implicar que si parles català, no pots ser bon metge? Perquè, si és així, el ridícul –constatable amb la realitat– no pot ser més gran, però resulta que som davant un cas de racisme de manual, d’una mostra evident de xenofòbia que cal denunciar com a tal, sense por que sone gruixut –per la simple raó que implica pensar que una població, i tota la gent d’aquesta població, tan sols pel fet de parlar una llengua concreta és incompetent per a ser normal i per a fer amb normalitat les coses que altres poblacions del planeta fan. Com ara ser metge.

Ah! Però, resulta que segons l’ínclit Millo som nosaltres la secta que necessitem una cura de desprogramació… Sí, home, sí.

 

PS. Si us abelleix aprofundir en les implicacions de la xarlotada del meu homònim, us recomane un editorial de fa temps: Un poc de Fanon per a entendre el nou catalanisme.

Aquest editorial no és el d’avui i per això ja té tancada l’opció d’afegir un comentari.
Josep Usó
Josep Usó
05.08.2021  ·  22:07

Aquesta mateixa cantarella l’he sentida manta vegades. I és aplicable a qualsevol professió. Ja és curiós, que mai haja hagut cap premi Nobel ni de Física, ni de Química, ni cap medalla Fields de Matemàtiques amb passaport espanyol. Espanyols. Massa defectes i poques virtuts. Perquè de grans metges que parlen Català com a primera llengua n’hi ha molts a moltes universitats de prestigi arreu del món. Però allà treballen en anglès, o en Alemany o en la llengua del lloc on treballen. Marxem?

Jaume Bonet
Jaume Bonet
05.08.2021  ·  22:32

Quan s’admet que puguin ocupar llocs de feina de cara al públic gent incompetent en una de les llengües oficials s’està fent un atemptat contra els drets lingüístics de tots, i un atemptat contra els drets laborals de la gent que, perquè ha estudiat aquí, o perquè s’ha esforçat en aprendre-les de gran, les coneix i les entén sense problemes, i que ha de veure que llocs de feina que haguessin pogut ocupar ells són ocupats per gent que n’és incompetent.

J. Miquel Garrido
J. Miquel Garrido
05.08.2021  ·  22:34

Què fa el Govern de Catalunya en relació a les declaracions del Millo, del tal Montesinos i de tants altres que ataquen la convivència a Catalunya?
Quines polítiques fa per denunciar i contrarestar les mentides i falsedats de l’unionisme espanyol, PSOE i Comuns inclosos?

Mercè ariza
Mercè ariza
05.08.2021  ·  22:43

Marxem ja!!!

Carles Serra
Carles Serra
05.08.2021  ·  22:54

Cap novetat Vicent; ara ja és normal anar a un CAP i trobar-te un metge que no entenc/no vol saber res de català, no en té cap necessitat ni cap obligació malgrat que sanitat ho gestiona això que li diuen govern de Catalunya.
Si tenim de comentar sobre les residències concertades amb la Generalitat, això Vicent ja és d’un despropòsit descomunal, trobar una/un assistent/ta que parli català en els nostres avis/àvies, quasi és com tocar-te la loteria, ep!!! la TV sempre cadenes espaÑoles, por supuesto.
Vaig fer arribar una denuncia en el departament de Sanitat per aquest fet i encara espero resposta; se-ls hi refot la supervivència/respecte pel català.
Tot això va passar en temps de la Vergés d’ER, aquesta que va fer un contracte milionari amb Ferrovial a on treballa el germà del mossèn.
Que bonic Vicent, la família s’ajuda i es està recolocadeta.
Ara, el País colonitzat se els hi refot igual com els seus ciutadans i persoposat el CATALÀ.

ESTUDI D'ARQ. JOSEP BLESA, SLPU JOSEP
ESTUDI D'ARQ. JOSEP BLESA, SLPU JOSEP
05.08.2021  ·  22:55

El problema español és que es pensen que és més important ser “hidalgo” que persona, Gabriel i Vicent.

Per això són tan mal vistos arreu, per allà on han passat.

Sempre en van deixant la petjada i la mala maror.

Quan fa uns quants segles que no alcen un gat per la cua.

Oriol Roig
Oriol Roig
05.08.2021  ·  22:56

M’ha agradat això de “vici-secretari”… 🙂

Jaume Ortí
Jaume Ortí
05.08.2021  ·  23:33

Segons el seu esquema mental (i el de no pocs catalanoparlants) el castellà és la “llengua natural” i el català (o basc, o gallec) pot ser molt respectable però tots els catalans (o bascs, o gallecs) saben castellà així que si un pacient àraboparlant, xinès, etc… va al metge i no l’entenen faran el possible per atendre’l però saben que el català sap i compren el castellà i per tant si poses per davant la llengua a l’atenció mèdica és que o vols crear problemes o és que no estàs tan malament.

La solució, l’única solució, és fer el mateix que van fer els flamencs a Bèlgica. “Desaprendre” el francès o com a mínim saber-ne només allò imprescindible per a aprovar l’examen ja que és una assignatura obligatòria (Recordeu que la Constitució espanyola només obliga a “conèixer” el castellà i que fer-lo servir és un dret, no pas una obligació. Literal) “Osquelbilingüismeésmoltmacoinoenspodemtancarblablabla” Miri, el bilingüisme, trilingüisme, poliglotisme me’l faré amb les llengües que em vinguin de gust aprendre que si d’un danès l’única llengua que se li pot exigir saber és el danès encara que molts sàpiguen anglès a nosaltres l’única llengua que se’ns hauria d’exigir saber és el català. La resta ha de ser optativa.

La voluntat, amichs, la voluntat. Aquesta és la clau. Si els holandesos ho van fer (llevat de Brusel·les que els és una pedra a la sabata) i els hebreus van ressuscitar una llengua morta després de dos mil anys (convindrem que la situació del català és molt millor, ara per ara, oi?) va ser perquè van decidir fer-ho i van ser conseqüents.

És l’única forma, sense això la resta (que si lleis que exigeixin, que si protestes, que si indignacions,…) no serveixen per a gaire cosa. Però molt em temo que en aquest país nostre som especialistes en reunir-nos per a plorar, indignar-nos i lamentar-nos i no passar d’aquí.

Daniel Mas
Daniel Mas
05.08.2021  ·  23:47

Hi ha negacionisme del holocaust del poble jueu, però el negacionisme contra el poble català és molt més profund, neguen directament la nostra existència. Aprofito per dir, que a la taulà de diàleg només s’hauria de parlar d’una cosa molt elemental, el reconeixement de la minoria nacional catalana i el respecte per als seus drets inherents.

Ramon Sans
Ramon Sans
06.08.2021  ·  00:43

Algunas consecuencia serían:

La Generalitat podría convocar las plazas que quisiera tanto en NÚMERO, como en ESPECiALIDADES y diseñar FORMACION

Pudiendo atraer TALENTO y exportarlo cuando estén firmados,

Crear un HUB sanitario, y dar las plazas de especialista que necesita la sanidad Cat para mejorar… y para exportar..

Revisar todo el desastre delos números clausus….

Las posibilidades son inmensas y hay más…

Salut y muchas gracias a tod@s nuestros profesionales sanitari@s

Jaume Riu
Jaume Riu
06.08.2021  ·  00:56

En un debat d’aquesta mena, fa més de quaranta anys, un president del regne d’Espanya de UCD, un célebre Adolfo Suarez va contestar una interpel·lació amb una altra pregunta, i va dir:
-¿Se imaginan enseñar energia nuclear en catalan?…
I es va quedar tan satisfet com qui aposta pel cavall guanyador.
Ara, el senyor Montesinos ens fa veure que som allà on érem.

Núria Castells
Núria Castells
06.08.2021  ·  01:36

Trobo que DE TOT ja fa massa temps.
De que ens espolien milers de milions cada any, de que ens enreden amb les “lluvias de millones” periòdiques i fantasmagòriques, de que volen carregar-se la llengua catalana, de que no executen les inversions pressupostades, de que…
No cal seguir. Tots ho sabem.

Però, mireu, ja estic farta de queixar-me de la dolenteria de “Madrit”.
És evident que no cal perdre el temps. Està demostrada a bastament.
És més: aquesta sonsònia només serveix perquè no passem comptes amb els NOSTRES polítics.
Em pregunto si és que són els més ineptes de l’univers, que tolerin (?) o no puguin (?) evitar ni un d’aquests desastres.

I, com que tanta incompetència NO POT SER -ni estadísticament!- doncs hem d’arribar a la conclusió que ja els està bé. Que no pensen fer res definitiu per canviar-ho. Que s’han instal·lat en la queixa llastimosa per anar passant de perfil i espolsar-se els propis fracassos i negligències i que, qui dia passa, any empeny.
(Carles Serra i Miquel Garrido posen el dit a la llaga. Gràcies).

Això, quan teníem governs reconegudament autonomistes, ja entrava en el paquet. Era així.
El que no és de rebut és que seguim igual amb uns governs pretesament “independentistes”.
No cola.
Si us plau, deixem d’analitzar la nostra penosa realitat amb aquest enfocament.
El victimisme paralitza.
(I no és un retret al Vicent -que prou que fa!- sinó una crida a tothom)
És urgent canviar de xip.

Francisco Sánchez
Francisco Sánchez
06.08.2021  ·  01:55

Sr. Jaume Riu: Adolfo Suárez va afirmar que no era possible explicar química nuclear en català. I tenia rao!! Perquè no és possible explicar “química nuclear”, tout court!! Ni en català ni en cap altra llengua!! Senzillament, no existeix!!

PAU BOLDU
PAU BOLDU
06.08.2021  ·  05:38

La importació junqueril de tertulians madrilenys de TV3, el Nodo de ERC, demostra que sense l’espanyol no som res de res. Necessitem tertulians,espanyols com el pa de cada dia, ampliar el castellà a tv3, es ampliar la base genocida per liquidar el català, junquerisme es amor a España, que hi farem

Joan López
Joan López
06.08.2021  ·  05:53

33 a 32 un sol parlamentari mes i ja han fet mal bè TV3,catalunya radio, I aviat tindrem la fira d’abril al Palau de la mùsica, aquet govern de la majorìa del 52% es un frau.

Albert Ventura
Albert Ventura
06.08.2021  ·  06:35

Em sembla que el problema es cert concepte que tenen gravat al seu ADN. Un cop, parlant amb un amic de Valladolid, em deia que “en los lugares que ademas del espanol tienen otro idioma…”, jo li vaig dir, perdona, pero en Catalunya tenemos el catalan. Lo que esta “ademas” es el espanol”. I es va quedar com si veies la Verge de Fatima. I aixo es el que li passa a aquest pajaru, que es creu que si volen feina a Catalunya han de fer l’esforç d’aprendre el catala mentre els catalans, que porten un xip implantat al cervell des que neixen, parlen espanyol per ciencia infusa i poden accedir a treballar on sigui. Es a dir, primer t’obliguen a aprendre el seu llenguatge i, acte seguit, et discriminen perque ja el saps. Ho tenen tan interioritzat que ni tan sols hi pensen.

Albert Miret
Albert Miret
06.08.2021  ·  07:00

Pobra gent. S’estan ofegant en la seva pròpia merda i ni se n’adonen.

Teresa Pou
Teresa Pou
06.08.2021  ·  07:09

Si senyor !! Fa segles i segles que fem el mateix !! Queixar nos !!
A on hem anat a parar , a una minoria sense importància per a ningú ? Reivindicar nos i sortir d’aquest atzucac amb convenciment , ens fa més falta que mai , veure si en serem capaços o ens que ens quedarem així sempre , veig que estem en aquest punt tots plegats .

Enric Roca
Enric Roca
06.08.2021  ·  08:17

Ès evident ón ès la collonade,pels supremacistes”Españoles”qué MAI permetrien pex a Murcia un metge qué no parles”Español”es del tot desitjable a terres de parla catalana metges qué NO parlin català”Dialécto”per ells, donat qué ja fá segles qué imposen el castellá i per aixó tothom el coneix.INDEPENDENCIA.

Jordi Torres
Jordi Torres
06.08.2021  ·  08:20

De veritat ens hem de deixar arrossegar a aquest nivell de debat de ‘cunyat’ a la barra del bar? No només hem de suportar estoicament la catalanofòbia dels conservacionistes del règim del 78 (de dretes o d’esquerres, espanyols o catalans, tant se val) sinó que a més a més hem de submergir-nos constantment en el marc mental dels monolingües militants. Perquè això és un marc mental, el de qui no pot capir que es parli més d’una llengua sense esforç, el de qui pensa que el bilingüisme ha d’esdevenir per força la teva activitat mental principal. Sinó no s’explica que posin al mateix nivell dues categories diferents com la llengua que un parla i les aptituds per a una professió concreta. Com va dir la filòsofa de cognom d’envàs: “Una manzana y una pera no puede dar dos manzanas”.

En fi, nosaltres anem passant que fem tard.

Agustí Delgado
Agustí Delgado
06.08.2021  ·  08:27

S’hauria de desprogramar a persones com el sr. Millo, que tot i saber que Catalunya guanyaria en llibertat, justícia i economia, prefereixen mantenir el statu quo de la submissió a l’imperi.

Lluís Urpí
Lluís Urpí
06.08.2021  ·  08:39

Disculpeu la ignorància, no sé què implica la gestió del MIR. En el supòsit que la Generalitat es faci càrrec, és garantia de que es faci en català, i parlo a la pràctica.

Pep Agulló
Pep Agulló
06.08.2021  ·  08:41

Per una gran majoria hispana, és més important ser espanyol que ser intel.ligent. Ha,ha

Joan Cuscó
Joan Cuscó
06.08.2021  ·  09:02

El problema és que quan anem a Urgències, administracions de diferent índole, etc., per raons de necessitats imperioses, assentim en tot i no volem problemes ja que estem en situació d’inferioritat i ens hi va la salut, diners…
També ens passa en situacions més ordianàries quan ens atenen en castellà a bars, comerços, restaurants…. i no som capaços de fer-nos valdre.
Si es posen bordes doncs adéu i no consumeixo.
Si no ho fem així el català desapareix en poc temps.

Mònica Vidal
Mònica Vidal
06.08.2021  ·  09:34

Qualsevol llengua és apte per a expressar qualsevol cosa i, evidentment, per a desenvolupar qualsevol tasca, professió, etc. Entrar en aquest debat és rebaixar-se. I si n’hi ha (que n’hi ha) és merament una qüestió política. Si perdem la llengua perfem la identitat, i si perdem la identitat desapareixerem com a poble. Ells ho daben. Em pregunto si els d’aquí en són conscients.

Pere Grau
Pere Grau
06.08.2021  ·  09:37

Només és una prova més que pels defensors de la “unidaz” i de la butxaca de la cúpula financera i política del règim, la seva supèrbia i els seus interessos exclouen qualsevol concessió no sols a la democràcia, sinó també a la lògica i al sentit comú. Pel que fa al nou govern català, les paraules i els fets comencen a anar perillosament per camins diferents. Confio que aviat “el carrer” pugui fer-li veure que pot perdre la confiança i el suport del poble.

Josep Sivillà
Josep Sivillà
06.08.2021  ·  09:47

Totalment d’acord que som davant d’un cas de racisme. Per lo tant, si estem davant d’un cas de racisme i no fem res, en som cómplices, no?
Aquesta és la part que hem de completar. Ho hem de denunciar!

Salvador Aregall
Salvador Aregall
06.08.2021  ·  09:48

Els diaris i les xarxes socials van plenes de notícies en relació a la exclusió del català. Cambrers, policies, rere les guixetes, establiments de tota mena, … les contestarem totes per dir el que diem sempre?, val la pena perdre-hi el temps amb això?. La millor resposta, la més efectiva i la única que assegura la pervivència de la llengua és: el català és la llengua que es parla a Catalunya i que es parlarà a la futura República Catalana. Els catalans parlen moltes més llengües i totes són benvingudes però el català és la llengua dels catalans, punt. Això ho hem de defensar tots, el govern de la Generalitat el primer, sense cap fissura i no ens caldrà respondre als improperis de baixa estofa que circulen virals pels carrils de la mediocritat espanyola.

Salvador Manich
Salvador Manich
06.08.2021  ·  10:49

La ignorància oportuna en molts llocs d’Espanya ajuda a alimentar el tòpic de què els catalano parlants som garrulus. Crec recordar que era el Pr. Suárez que en una ocasió va qüestionar que es pogués fer ciència en català. L’endemà tenia l’Enciclopèdia Catalana damunt la taula. Tristament avui aquest tòpic es segueix alimentant.

Rafael Benavent
Rafael Benavent
06.08.2021  ·  11:05

JOSEP BLESA: Crec que vosté ho ha sintetitzat molt bé: L’anormalitat al poder. Prima més ser “hidalgo” que PERSONA.
PAU BOLDU: Efectivament, u n’altra anormalitat al poder, “normalitzada”: Castellanització (colonització) tertulians a TV3. ( “Progresando adequadamente”)

Aleix Gaus
Aleix Gaus
06.08.2021  ·  11:40

Si és un racisme descomunal el pp te aquesta peculiaritat de dir autentiques animalades per confondre la societat. Ara l´altra part de culpa també la té molta gent per abaixar el cap. Més de un cop escolto arguments com dir els catalans també formen part de l´estat espanyol i és una falta de educació no respectar l´idioma central. Quan la falta de educació és precisament el contrari, tenim metges catalans de gran prestigi treballant als millors hospitals del mòn. Ells no poden aguantar que nosaltres tinguem un idioma propi i de la mateixa ràbia els fa perdre el control linguistic.

Maria Angels Fita
Maria Angels Fita
06.08.2021  ·  12:53

Demano, exigeixo que el govern català (el meu govern) surti a defensar el català i no accepto que calli d’aquesta manera vergonyosa, ni devant el Sr. Montesinos ni devant ningú altre.

Indignes!

Pau Puig
Pau Puig
06.08.2021  ·  13:02

Potser una altra pregunta interessant seria si no és necessari entendre i parlar en català per a poder ser una bona professional de la salut a Catalunya. On queden els drets de les usuàries que els costa entendre el castellà en aquesta dicotomia. I ja que hi som, què es fa quan alguna persona encara no parla ni català ni castellà i necessita assistència mèdica?

Carlos Guimarães
Carlos Guimarães
06.08.2021  ·  14:20

Estimat Vicent Partal si, com espero, això no és una errada tipogràfica “vici-secretari de comunicació del PP” és una bufetada amb la mà oberta que va ressonar a la galàxia del costat 😎

Miquel Urquizu
Miquel Urquizu
06.08.2021  ·  14:40

En uns moments de caiguda lliure del poble català i en perill greu de desaparició com a país i com a nació, els seus editorials segueixen el mateix camí des que tenim aquest govern insignificant amb Pere Aragonès al capdavant evitant la confrontació i sent bons nois com a únic objectiu.

Josep Vilà
Josep Vilà
06.08.2021  ·  15:25

Jo compro la via de desaprendre que proposa en Jaume Ortí.

Berta Carulla
Berta Carulla
06.08.2021  ·  15:43

No us avorriu de mirar sempre cap a MadriT, que si el PP quesi el P$O€??

No cal mirar cap a l’altiplà.

Per què no li demaneu a l’Aragonès què fa pronunciant discursos en castellà?

Per què no denuncieu escoles i universitats que incompleixen lleis en favor del castellà i en contra de la llengua del país completament desprotegida?

Per què no obligueu als polítics denunciant ferotgement les seves polítiques lingüístiques per tal que els catalans puguem ser atesos en la nostra llengua, en lloc de formar part d’aquest victimisme insuportable que engresca la parròquia a més victimisme i perpetua la situació?

Petició:
Denuncieu amb veu alta i clara els nostres representants polítics per tal que Exigeixin respecte per la llengua als funcionaris i treballadors de serveis públics i privats, i que els diguin que si no els agrada ancha es castilla.

I nosaltres siguem igualment coherents: Si voleu que el català sobrevisqui féu objecció de consciència i arraconeu completament el castellà. D’aquesta manera no caldrà que ‘marxem” enlloc que ja marxaran “ells”.

Josep Maria Martín
Josep Maria Martín
06.08.2021  ·  16:01

Si, nosaltres som una secta ( versió Millo)
També som una infecció que s’ha de fer desaparèixer (versió Borrell)
Som uns devots pasionals que volem un paradís o Arcàdia d’arrel religiosa que utilitzem la propaganda i l’agitació secessionista per donar la sensació que som mooolts més dels que realment som, pur màrqueting sense motiu real (versió del catedràtic de psiquiatria Adolf Tobeña).

I encara poden anar creixent els que ens ofenen amb mentides i calúmnies.. perquè ells, ellos, disparen obusos i nosaltres anem amb tira pedres de joguina.

* I els que hem escollit com capitans (ERC i Junts) s’han passat a l’enemic.

maryvonne Plessis-Fraissard
maryvonne Plessis-Fraissard
06.08.2021  ·  16:18

Per a començar, quin és aquest invent de dir-ne “espanyol” del que és només castellà? D’ací arrenca tota la confusió.

No ho havia sentit mai abans, un català que anomenés el castellà en l’inexistent idioma “espanyol”. Ens ho han imposat. I hi ha evidentment badocs pertot que la falòrnia se l’empassaven sencereta.

En Foix deia en un article escrit el 1931: «(Som) a l’hora precisa que els socialistes espanyols proposen de substituir del projecte de Constitució el mot Espanya, genèric i geogràfic, pel de “nació espanyola”. I l’expressió “llengua castellana” per la de “llengua espanyola”.

L’imperialisme totalitari dels socialistes es veu que, en aqueixos pocs anys, camí n’ha fet. Malauradament!

No val a badar!

Mireia Costa-Pau
Mireia Costa-Pau
06.08.2021  ·  16:39

(Sóc Daniel Bonaventura)

La llengua de Catalunya és el català. Això és un fet, no una opinió.

Tots a cal metge parlarem català sempre. Si no ens entén, no trigarà a aprendre la llengua de Catalunya. Per poder fer la seva feina. Si ens passem a l’espanyol, haurem renunciat a un àmbit més, i serà perdut per sempre.

Va fer molt mal veure declarar els nostres presos polítics en espanyol. El missatge era la llengua. Com es va comprovar, la sentència estava escrita. El contingut de la declaració, qui el recorda, a part de l’encertat “ho tornarem a fer”? (Recordem allò que Jordi Cuixart va dir en català). El contingut era estèril. Anireu bé: el missatge és la llengua 😛

Joaquim Cabanas
Joaquim Cabanas
06.08.2021  ·  19:29

M’ha agradat molt el concepte de desaprendre, que fa molt temps que practico.
També ho clava en Daniel Bonaventura, queixant-se dels nostres presoners de guerra parlant castellà, i quina enyorança del gran Jordi Carbonell !!!
Sap greu , que durant la farsa de judici, cap periodista no denunciés que els nostres presoners parlessin en llengua forastera,
al menys no ho vaig saber trobar.

Maria Terré
Maria Terré
06.08.2021  ·  22:19

Josep Usó, “Marxem?”
Mercè Ariza, “Marxem ja!!!”

On voleu anar?

Què se’n vagin ells, que fotin el camp de la meva terra, que marxin de la terra catalana els que no se senten catalans.

david graupere
david graupere
07.08.2021  ·  00:24

Que facin psicoteràpia ells, tal com Bibiloni fa posant-los el mirall davant. Ells que en facin ells; mentre el català se’ns desfà a les mans, ells segueixen amb la seva paranoia lingüicida jacobina merdosa, que en facin ells i ens deixin viure la posta del nostre esser tranquils si no es gaire demanar.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes