El president turc, Recep Tayyip Erdogan, ha convocat finalment eleccions avançades. Després d’una reunió amb el president del parlament, Ismet Yilmaz, un comunicat de Presidència ha anunciat la cita electoral, argumentant que era ‘una necessitat’, tenint en compte la situació política actual. Probablement les eleccions se celebraran l’1 de novembre.

La impossibilitat de formar govern després de les eleccions del juny passat ha abocat el país a uns nous comicis. El partit Justícia i Desenvolupament (AKP) va perdre la majoria de què disposava els darrers dotze anys, en part a causa de l’èxit del partit que representava la població kurda, l’HDP. El líder de AKP, Ahmet Davutoglu, no ha aconseguit cap acord ni amb MHP ni la principal oposició, CHP.

Com que la decisió de convocar eleccions ha estat publicada al butlletí oficial, a partir d’ara es posa en marxa la formació d’un govern en funcions per a gestionar les setmanes que queden fins el novembre.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.