BARCELONA, 10 (EUROPA PRESS)

Ercros va comprar 97.167 accions pròpies entre el 4 i el 6 d’octubre, en el marc del segon programa de recompra d’accions pròpies acordat al juliol, ha informat la companyia catalana aquest dimarts a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

En concret, el 4 d’octubre va recomprar 40.000 accions a un preu mitjà ponderat per acció de 2,282 euros; el dia 5 van ser 32.077 accions a 2,232 euros, i el dia 6, 25.090 a 2,441 euros per acció.

Segons va acordar el consell d’administració i va aprovar la junta d’accionistes, el programa de recompra tindrà un import monetari màxim de 6 milions d’euros, però en cap cas el nombre d’accions pròpies a adquirir podrà excedir del 3% del capital, equivalent a 3,3 milions d’accions.

Les accions es compraran a preu de mercat i el programa de recompra estarà vigent fins al 30 de juny del 2018, encara que la companyia es reserva el dret a finalitzar-lo si, amb anterioritat a la seva data límit de vigència, hagués adquirit el nombre màxim d’accions autoritzat, s’hagués superat l’import monetari màxim o si concorregués alguna altra circumstància que així ho aconsellés.

ACORD EN JUNTA

El 23 de juny, Ercros va aprovar en junta el pagament, per primera vegada en la seva història, d’un dividend, que ascendeix a 0,04 euros per acció amb càrrec al benefici del 2016, que va ser de 45,16 milions d’euros.

La retribució a l’accionista incloïa la recompra de 3,1 milions d’accions pròpies per a la seva amortització, i el programa culminarà amb una reducció de capital, després de la qual el benefici per acció, que a finals del 2016 era de 0,40 euros, passarà a ser de 0,42 euros.

La ràtio dividend-benefici conjunta del pagament en efectiu i la recompra d’accions s’eleva a un total de 13,44 milions d’euros, la qual cosa equival al 30% del benefici del 2016.

Les accions que s’amortitzaran van ser adquirides per Ercros en el marc del programa de retribució a l’accionista aprovat pel consell d’administració el novembre del 2016, i mitjançant l’amortització de les accions en autocartera, els accionistes veuran automàticament incrementat el seu percentatge de participació al capital social.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Sostenir un esforç editorial del nivell i el compromís de VilaWeb, únicament amb la publicitat, és molt difícil. Per això necessitem encara molts subscriptors nous per a allunyar qualsevol ombra de dificultats per al diari. Per a vosaltres aquest és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Podeu fer-vos subscriptors de VilaWeb en aquesta pàgina.

Vicent Partal
Director de VilaWeb