ERC guanyaria les eleccions i la formació En Comú Podem, coalició formada per Podem, Barcelona en Comú, ICV, EUiA i Equo, quedaria en segona posició si es compleixen els vaticinis del sondatge del Gesop per a El Periódico. En escons, la victòria se la disputarien aquesta En Comú Podem, ERC i Ciutadans. Democràcia i Llibertat, la nova nomenclatura que encunyarà a les eleccions Convergència Democràtica de Catalunya, cauria fins a la cinquena posició. L’antic soci de CDC, Unió Democràtica de Catalunya, no aconseguiria representativitat a la cambra baixa espanyola.

Així, l’enquesta dóna a ERC de 9 a 11 escons, gairebé el triple que en els últims comicis, quan en va aconseguir 3, mentre que a En Comú Podem n’hi atorga de 9 a 10. Amb tot, En Comú Podem rebria una intenció de vot superior, 19,4%, davant del 18,1% d’ERC. Ciutadans entraria al congrés espanyol amb entre 8 i 10 diputats (18,4%), que s’afegirien als que aconsegueixi a altres partits judicials de l’estat espanyol.

El quart lloc de la llista l’ocuparia el PSC i es quedaria amb entre 8 i 9 escons (17,4%). La formació que aquesta vegada encapçalarà l’ex-ministra Carme Chacón en va aconseguir 14 ara fa quatre anys. El PPC també baixaria, tot i que de forma més considerable. Dels 11 diputats que va aconseguir en els últims comicis passaria a 3 (8,8).

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.