ERC ha respost a la decisió de Quim Torra de convocar eleccions després d’aprovar el pressupost i ha assenyalat que la respecta, ‘atès que és l’única persona facultada per a prendre-la’. També afegeixen que comparteixen les principals conclusions: que al país li calen uns nous comptes i que cal que comenci a treballar la taula de negociació amb l’estat.

Els republicans assenyalen que volen ‘continuar avançant cap a la República Catalana’ i que ho faran amb una estratègia ‘clara que beneficiï el conjunt del país’.

Llegiu ací el comunicat sencer:

«La Permanent d’Esquerra Republicana, reunida de forma extraordinària per valorar les declaracions del President de la Generalitat, Quim Torra, vol mostrar el seu respecte per la posició que aquest ha expressat i les decisions sobre el calendari electoral que se’n deriven, atès que és l’única persona facultada per prendre-les.

Des d’Esquerra Republicana remarquem que compartim les conclusions principals de la compareixença del president Torra: que al país li calen de manera urgent uns pressupostos que compten ja amb un suport parlamentari ampli i donen resposta als reptes i necessitats de la ciutadania, i, d’altra banda, que cal activar la via política posant en marxa la Mesa de Negociació amb l’Estat. És una posició que sempre hem defensat i sobre la qual s’ha bastit un consens estratègic que ara es materialitzarà de manera tangible a favor del conjunt de la ciutadania de Catalunya.

Des d’Esquerra Republicana seguirem treballant com fins ara en tots els fronts al servei de tot l’independentisme, amb lleialtat i responsabilitat, per seguir avançant cap a la República Catalana. Ho farem amb una estratègia clara que beneficiï el conjunt del país. Ho farem defensant les institucions i garantint que segueixin sent una eina útil al servei de la ciutadania. I ho farem també tenint clar que el nostre adversari no és altre que l’Estat i la repressió amb què castiga el conjunt del moviment independentista.»

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb