Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV) ha denunciat aquest divendres el veto per part de Compromís i Podem a la seva entrada en la coalició electoral al Congrés, que finalment s’ha tancat amb el nom d’ ‘A la valenciana’ i que inclou també Esquerra Unida del País Valencià. A través d’un comunicat, els president dels republicans valencians, Josep Barberà, ha dit que és del tot injustificable que una coalició que vol ser referència de la nova política i de l’esquerra i el valencianisme veti un partit valencianista i d’esquerres com Esquerra Republicana. En aquest sentit, ha afegit que veto i confluència són conceptes absolutament contraposats i ha dit que no es tracta d’una diferència de postures en relació a la conformació de candidatures o de programa, ‘és que simplement ni ens han deixat expressar-nos en el que ha estat un canvi constant d’interlocutors i mitges veritats’.

Barberà ha manifestat que ERPV hem demostrat la nostra voluntat inequívoca de sumar, en un moment excepcional com que el vivim, amb la vocació d’assolir grup parlamentari propi al Congrés dels Diputats i ha lamentat que la seva formació no entri, al costat d’Els Verds del País Valencià i Esquerra Nacionalista Valenciana (amb les quals va formar coalició electoral el passat 20-D).

El dirigent republicà ha dit que la coalició ‘A la valenciana’ no té cap interès en tenir grup parlamentari propi i que la presència d’ERPV en la mateix hauria garantit e poder complir el reglament del Congrés i fer grup i no n’han volgut ni parlar.

Fa 4 mesos, Esquerra Republicana, Els Verds i ENV ja vam advertir que no podrien assolir grup i ara ens troben en la mateixa situació. Ara, davant l’oportunitat d’esmenar l’error, i tenir les millors eines al servei dels interessos dels valencians, utilitzen el veto, ha denunciat Josep Barberà.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb