ERC, la CUP i Podem commemoren avui el quarantè aniversari de la manifestació de la Diada del 1976 a Sant Boi de Llobregat. Ho fan en un acte conjunt a la plaça de Catalunya de Sant Boi, amb el lema ‘Que la prudència no ens faci traïdors’. Hi intervindran el president d’ERC i vice-president del govern, Oriol Junqueras; la diputada de la CUP Anna Gabriel; i el secretari general de Podem Catalunya, Albano-Dante Fachin.

Per tant, només hi haurà organitzacions de l’esquerra política, un fet que no ha estat vist en bons ulls pel PDC. Fa pocs dies la coordinadora general del PDC, Marta Pascal, va acusar ERC de pensar en la configuració d’un futur tripartit d’esquerres i d’utilitzar la Diada amb fins partidistes. ‘Sant Boi i la Diada són de tots’, va dir.

Això mateix va dir el fill de Jordi Carbonell. En una carta publicada ahir, Jordi Carbonell i Curell criticava la utilització que han fet de la figura del seu pare els organitzadors de l’acte polític a Sant Boi de Llobregat. ‘Vull fer públic que el pare, de manera reiterada al llarg d’aquests darrers anys, havia dit a tothom que se l’havia volgut escoltar que la independència no s’aconseguiria sense Convergència. Tampoc sense molta altra gent, sobretot del món de l’esquerra, però tampoc sense CDC’, va escriure.

A l’acte d’avui, impulsat per les seccions locals dels tres partits, també hi participarà el secretari general de la UGT a Catalunya, Camil Ros, el secretari general de CCOO a Catalunya, Joan Carles Gallego, i el secretari general de la Intersindical-CSC, Carles Sastre. Així mateix, hi assistirà Miquel Sellarès, fundador de CDC i organitzador de la Diada de l’any 1976.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.