Esquerra Republicana ha creat una ‘secció exterior’ del partit a Brussel·les. La formació que encapçala per Oriol Junqueras ha anunciat la creació d’Esquerra Brussel·les, que estarà integrada per la militància amb residència a la capital belga i que tindrà com a objectiu apropar ‘el projecte del partit’ des de l’exterior, segons explica el comunicat de la formació. Després d’una reunió a Bèlgica entre els consellers Toni Comín i Meritxell Serret amb el líder partit al parlament, Sergi Sabrià, l’abril del 2018 es va anunciar ‘la posada en marxa’ d’aquest projecte que havia de liderar Serret, actualment delegada del govern davant la Unió Europea.

Fonts d’ERC asseguren que ‘formalment no hi ha candidatures’ i que ara els militants que formen part d’aquesta secció ‘hauran de triar’ qui l’encapçalarà. Així, està previst que la presidència s’esculli en una reunió ‘després de Nadal’, segons les mateixes fonts.

Objectiu d’ERC
En concret, la nova secció del partit vol ‘esdevenir un enllaç de contacte amb partits polítics belgues i amb partits i entitats d’àmbit europeu’. La presentació d’ERC Brussel·les es va fer dimarts a la nit en un sopar amb el president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb