Entitats socials, sobiranistes i sindicals convoquen una manifestació contra el TC el 29 de maig a Barcelona

VilaWeb
Redacció
19.05.2016 - 19:21
Actualització: 05.06.2016 - 13:55

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Entitats socials, sobiranistes, sindicals i culturals de Catalunya, juntament amb l’adhesió d’alguns partits polítics –ERC, CUP, ICV i PSC–, han anunciat la convocatòria d’una manifestació unitària el dia 29 de maig per a protestar contra les accions del Tribunal Constitucional espanyol (TC) en les lleis aprovades pel Parlament de Catalunya. La suspensió de les lleis d’emergència residencial i energètica i la llei d’igualtat o el buidatge de competències de la cambra catalana són algunes de les raons que motiven l’acció.

Sota el lema ‘Els drets no se suspenen: treball digne, drets socials, democràcia real’, la marxa sortirà a les 12.00 des de la plaça d’Urquinaona i arribarà davant la delegació del govern espanyol, al Pla de Palau.

Els convocants afegeixen als arguments per a convocar la manifestació els recursos d’inconstitucionalitat del govern del PP i les lleis que han implicat la pèrdua de drets polítics, socials i laborals, a més de la retallada de serveis públics.

També destaquen un augment de la pobresa i les desigualtats socials i la manca d’instruments per a combatre-les. En aquest context, es considera urgent d’aprovar la ILP de la renda garantida de ciutadania.

Es reclama també el dret d’habitatge i d’educació pública de qualitat, a més de la retirada de la LOMCE. També el dret d’una sanitat pública per a tothom i el dret de les persones consumidores. A més, es reclama una societat inclusiva, el dret d’una feina digna, aturar les retallades començant per la darrera reforma laboral, lluitat per la igualtat de sexes, com a pas per a assolir la qualitat democràtica i, finalment, la necessitat d’un contracte polític amb la ciutadania per l’ocupació digna, els drets socials i la democràcia real.

Les entitats que s’hi han adherit són: CONFAVC, FAVB, FAPAC, CCOO, UGT, Òmnium Cultural, ANC, Assat.50, AICEC-ADICAE, Comissió Promotora de la ILP Renda Garantida de Ciutadania, Taula d’Entitats del Tercer Sector, Súmate, AMI, Avalot, Acció Jove, AJEC, CNJC, Intersindical-CSC.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes