Enginyers Industrials de Catalunya (EIC) defensa una transformació de la xarxa elèctrica catalana amb digitalització a tots els nivells. Particularment, a la xarxa de tensió mitjana i a la interconnexió amb la baixa tensió. Aquest reforç –diuen– evitaria que hi hagués talls de llum durant els pics de demanda d’electricitat. Josep Maria Montagut, president de la Comissió d’Energia dels Enginyers Industrials de Catalunya, creu que cal incorporar-hi els ajuntaments perquè són els que saben on hi ha les zones més degradades. Pensa que cal revisar la dotació de potència elèctrica de les zones urbanes i fer plans d’adequació als nivells que s’exigeixen actualment.

Per EIC, la millora del desplegament de les xarxes de transport i distribució, amb el desenvolupament de les renovables i l’emmagatzematge elèctric, poden ser una oportunitat en l’entorn rural. També insisteixen que la transició energètica requereix un reforç que permeti d’abordar la incorporació de la generació distribuïda renovable i la recàrrega del cotxe elèctric.

Per tot això, proposen que s’adoptin mesures en el desplegament de xarxes per donar sortida a la generació renovable. I també que es fomenti la digitalització, els centres de transformació intel·ligents i la creació de nusos de comunicació entre centres de distribució telecomandats, juntament amb l’automatització, el balanç energètic per a detectar automàticament congestions de xarxa i la incorporació d’emmagatzematge distribuït.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.