• El Girona FC haurà de continuar a segona divisió després d’haver caigut per 0-1

Fotografia: EFE/ Andreu Dalmau
24.08.2020 - 00:03
Actualització: 24.08.2020 - 09:56

L’Elx CF jugarà la temporada vinent a primera divisió després d’haver passat cinc anys a la categoria de plata pel descens administratiu de 2015 per impagaments a hisenda. La final del play off d’ascens contra el Girona FC s’ha decidit pocs minuts abans de la pròrroga. L’Elx sabia que havia de marcar després de l’empat a zero de dijous a l’estadi Martínez Valero i Pere Milla no ha perdonat amb un gol al minut 96, decidint el marcador final de 0-1. L’Elx es confirma com una autèntica bèstia negra per als gironins, que només els han guanyat en 2 dels 18 partits jugats en els últims 12 anys.

El Girona  va baixar la temporada passada a segona divisió després de dues temporades a l’elit i haurà d’esperar per a tornar a intentar el retorn després d’haver perdut Christian Stuani (màxim golejador de la categoria amb 31 gols) per l’expulsió directa al minut 61, fet que ha canviat la tònica del partit.

Després del partit, centenars d’afeccionats de l’Elx han sortit al carrer i a alguns dels llocs més emblemàtics de la ciutat per a celebrar de forma continguda l’ascens tot i les crides de les institucions i del club de fer-ho en la intimitat.

La concentració més nombrosa s’ha produït a la rodalia de la plaça de la Glorieta, lloc tradicional de celebració dels èxits de l’equip, on s’hi han ajuntat uns 250 afeccionats. Gairebé tots portaven màscares, però amb prou feines van mantenir la distància de seguretat.

Agents de la policia han intervingut per a evitar que la concentració d’afeccionats es fes més grossa i, a poc a poc els seguidors n’han marxat.