El festival de música Curtcircuit s’estrena avui amb un doble concert dels artistes vigatans Núria Graham i Germà Aire a la Sala Apolo. Una de les peculiaritats d’aquest cicle de música és que els grups actuen per parelles, l’un fent d’ambaixador o padrí a l’altre. L’objectiu és que bandes més reconegudes ajudin a alçar el vol als qui acaben de començar.

Amb el concert d’aquest vespre, el festival tanca un cicle artístic: la guitarrista Núria Graham, que va començar ara fa tres anys com a protegida del grup Iaia, serà enguany padrina del grup Germà Aire, format per Luca Masseroni i Andreu Ribas. Graham estrena el Curtcircuit 2016 amb la presentació oficial del nou disc ‘In the Cave’. Pel que fa al grup apadrinat, dues de les seves cançons que sonaran segur aquest vespre són les italianes ‘Imprigionato’ i ‘Giratondo’, editades a final del 2015.

Concerts fins al mes de maig
Des d’avui fins al mes de maig es podran veure una vintena d’artistes en diverses sales de concerts. Algunes de les propostes destacades són el tàndem compost per Xaim Aresté i Caïm Riba –que faran un concert el dia 8 d’abril i repetiran el 13 de maig–, i el de Joan Miquel Oliver, que farà de padrí de Maria Arnal i Marcel Bagés, el 19 de març.

El projecte Curtcircuit va néixer l’any 2013 amb la intenció de respondre a les necessitats tant de les sales de concerts –sobretot les d’aforament petit i mitjà–, com de les bandes novelles de l’escena musical catalana i també dels grups ja consolidats, que en algunes ocasions han deixat d’actuar als espais on van començar.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]