Fes-te subscriptor de VilaWeb

Aquest diari existeix perquè més de vint mil lectors han decidit que poden i volen pagar cinc euros el mes perquè tots rebeu tota la informació amb accés obert. Però no n'hi ha prou. En necessitem més. Tu ho vols i pots? Fes-te'n subscriptor ací.

A començament de setembre alguns pobles i viles de tot el país fan la Festa Estellés, una iniciativa que va néixer l’any 2010 per difondre el nom i l’obra de Vicent Andrés Estellés. La idea de la festa, inspirada en els populars ‘Burns Nicht‘ que es fan a Escòcia, és unir gastronomia i literatura al voltant d’una bona taula on es mengen productes de la terra i es reciten versos. Aquest vespre se’n farà una a Sant Esteve de Palautordera, enmig del parc natural del Montseny, que forma part del cicle ‘Poesia als parcs. Lletres i paisatge’.

Tot i que el menú del sopar serà sorpresa, sí que se sap que hi tindran molt de pes ingredients que Estellés menciona a la seva obra, com ara el pa, el vi, l’allioli i productes tradicionals de l’horta de València, com el pebrot i les albergínies. A més, cada plat del menú ha estat elaborat per un restaurant diferent de Sant Esteve i el pa i el vi també són de la zona.

El sopar, que es farà a la plaça de l’Església del poble, serà conduït per l’actor Joan Anguera, que farà de mestre de cerimònies. Anguera, que havia participat en la representació teatral de Coral romput, introduirà cada plat i explicarà la relació dels productes amb els poemes d’Estellés. Després de sopar es farà una lectura de poemes i, tal com és tradicional en les Festes Estellés, tothom qui ho vulgui podrà animar-se a recitar.

Fes-te'n subscriptor i construeix amb VilaWeb25 el diari nou que els Països Catalans necessiten ara.

60€/any
120€/any
Si encara vols ajudar-nos més, pots fer-te'n com a Protector.

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.