Com una història d’amor d’aquelles que els amants esperen les oportunitats per veure’s i aprofitar el temps perdut, la relació entre els Els Amics dels Gegants de Montblanc  i l’Associació Tradiçoes de Ponta Delgada, de les Illes Açores, es remunta a l’any 2014. Acabats d’arribar de la capital de les Illes, Ponta Delgada, a l’illa de Sant Miquel, els Amics dels Gegants de Montblanc amb les seves figures els Gegants Veguers i la Mulasseta, han gaudit del 4 al 14 d’agost de l’hospitalitat dels seus amics de les Açores. Illes que tenen molt més que oferir que haver estat la seu d’una funesta reunió que va legitimar l’atac a l’Iraq.

Els Amics dels Gegants s’han desplaçat a les illes del mar Atlàntic, que formen part de Portugal, per celebrar el vintè aniversari del grup de percussió Bora la tocar, una de les entitats que conformen l’Associació Tradiçoes de Ponta Delgada, que al seu si acull també una banda de músics i una colla de gegants. La festa es va dur a terme divendres 11 d’agost amb diferents grups de percussió de l’illa de Sant Miquel i, com a convidats d’honor, la representació montblanquina. A més, els Gegants Veguers, acompanyat de la Mulasseta i el grup de grallers van participar en diferents cercaviles durant el programa anomenat les Nits d’Estiu de Ponta Delgada. L’alcalde va rebre els Amics dels Gegants a la sala d’actes de l’ajuntament, on va tenir lloc la recepció i posterior ballada dels gegants davant del consistori.

Llegeix l’article sencer a Tornaveu, fent clic aquí.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als quinze mil subscriptors voluntaris, que amb el suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.