Les negociacions del govern valencià amb el comitè d’empresa de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) i la Mesa Sectorial de l’Audiovisual Valencià (MESAV) per a reobrir Canal 9 es troben en punt mort. Josep Lluís Fitó, vice-president del comitè d’empresa, diu que només s’han reunit dues vegades i que els representants del govern no els han presentat cap proposta ferma. ‘Nosaltres volem parlar d’una proposta global i íntegra, de quin model de televisió es vol. Fins i tot estem disposats a negociar la reducció de la plantilla –diu–. Creiem que la solució del conflicte és la readmissió dels treballadors. Això no implica que tots s’incorporin al seu lloc. Sabem que la nova RTVV ha de tenir una plantilla adequada a les necessitats de l’empresa.’ Pel comitè d’empresa de RTVV i la MESAV aquest gest de renunciar a la plantilla de 1.600 treballadors és prou significatiu; per això no entenen la poca predisposició del govern.

L’executiu de Ximo Puig es va comprometre a obrir Canal 9 el 9 d’octubre, però tal com evolucionen les negociacions sembla poc viable. Segons que va apuntar dilluns el president de la Generalitat, la reobertura depèn d’un ‘marasme legal enorme, producte de la gran irresponsabilitat que va tenir el PP en aquest procés’. El problema principal és que l’ERO que es va aprovar abans de tancar l’ens conté una clàusula que diu que si es reobrís en el termini de dos anys tindrien prioritat de contractació els ex-treballadors, però no conservarien les mateixes condicions d’abans del tancament. Per exemple, perdrien l’antiguitat i no conservarien la plaça fixa, per la qual cosa s’haurien de tornar a sotmetre a oposicions. El comitè no accepta aquesta clàusula i també demana una renegociació d’aquest punt.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.