Els restaurants del Berguedà s’aboquen a la cuina del bolet

  • La campanya gastronòmica també inclou, com a novetat, productes relacionats amb els bolets elaborats a la comarca

VilaWeb
20.09.2015 - 06:00
Actualització: 21.09.2015 - 00:09

Divuit restaurants de la comarca del Berguedà ofereixen fins a mitjan novembre menús relacionats exclusivament amb els bolets. Es tracta de la campanya gastronòmica de la Cuina del Bolet, una iniciativa que a part de l’oferta gastronòmica també posa en relleu els productes que fan amb bolets les empreses agroalimentàries de la comarca com ara confitura, sal aromatitzada o paté de ceps.

El menús que s’ofereixen varien en cada restaurant però la idea és oferir bolets des dels entrants fins a les postres. Es poden degustar plats tradicionals com ara vedella amb ceps, crema de fredolics, arròs amb múrgoles o amanida de rovellons confitats. Però la majoria de restaurants ofereixen propostes més innovadores com ara un gelat de bolets, pizza de rossinyols, soufflé de ceps, bombó de bolets amb pernil o camagrocs dolços amb mató.

Una de les novetats d’aquest any és que la campanya gastronòmica també engloba a les empreses agroalimentàries del Berguedà que fabriquen productes relacionats amb els bolets. Són empreses que elaboren productes com ara confitures, bull blanc farcit, paté i galetes, sal aromatitzada o una cervesa especial per maridar amb plats elaborats amb bolets. La campanya també fa un recull de les diverses fires i festes relacionades amb els bolets que es fan durant aquesta època a la comarca.

VilaWeb fa trenta anys. Ens feu un regal?

Cada dia oferim el diari amb accés obert, perquè volem una societat ben informada i lliure.

Ajudeu-nos a celebrar-ho fent una donació única i sense cap més compromís.

(Pagament amb targeta o Bizum)

Recomanem

Fer-me'n subscriptor