El 15 de desembre farà un quart de segle que Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries són damunt els escenaris, i estan convençuts que encara tenen molt camí per recórrer. Més enllà dels tresors i dels regals que encara els reserva la seva principal font d’inspiració –el llibre Del folklore tortosí, de Joan Moreira–, el grup continua poant en el folklore popular actual, evolucionat i fet per la gent. ‘No té normes ni veritats absolutes. Inspirar-te en el folklore i en allò que passa al poble és estar molt alerta a tot allò que vivim’, diu Artur Gaya, veu de Quico el Cèlio.

El darrer treball del grup, No tinc diners, és un reflex de la frase més popular de la crisi econòmica actual. ‘Fins i tot els bancs deien que no tenien diners, quan els tenien en paradisos fiscals. Encara avui és un títol molt vigent’, diu Gaya. El disc, que inclou tretze temes nous, és multitemàtic, festiu i reivindicatiu. Faran ronda a l’estiu i estrenaran l’espectacle a la tardor, un dolç camí fins al desembre, quan començaran la celebració del 25è aniversari, que s’allargarà durant tot el 2018.

Ací us deixem algun dels seus concerts i cançons:

 

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.