El PSC utilitzarà el PSOE per portar el pressupost de la Generalitat de Catalunya al Tribunal Constitucional si inclou la partida per finançar el referèndum. El primer secretari dels socialistes catalans, Miquel Iceta, s’ha referit als ‘companys del PSOE’ per afirmar que podrien demanar-los interposar un recurs d’inconstitucionalitat si el pressupost inclou el ‘referèndum il·legal’.

Iceta ha emprat el dictamen no vinculant del Consell de Garanties Estatutàries per desacreditar el pressupost del govern català: ‘No deixarem d’advertir ni de combatre qualsevol il·legalitat’, ha dit. Ha afegit que el PSC defensarà les institucions catalanes i ha lamentat un cop més la judicialització del procés sobiranista.

El PSOE podria interposar un recurs d’inconstitucionalitat al TC perquè es necessiten almenys cinquanta diputats al congrés espanyol, un requisit que els socialistes espanyols compleixen amb escreix.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]