Els productors han demanat al nou director de TV3, Vicent Sanchis, que actuï ‘amb urgència’ per trobar solucions a la ‘crítica’ situació en la que es troba el sector. En un comunicat, l’entitat Productors Audiovisuals Federats (PROA) recorda que fa un mes va denunciar, a través del manifest ‘Més TV3’, la situació ‘límit’ a la qual havia arribat la televisió com a conseqüència de la reducció d’ingressos publicitaris i les retallades dels pressupostos públics. En aquell manifest, els productors reclamaven més ingressos per la televisió pública catalana per ‘ser més competitius’, millorar la seva gestió i la governança, i un pla estratègic de futur tenint en compte, segons apunten, el paper estratègic de motor del sector audiovisual que té la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i la crisi que travessa aquesta institució.

Els productors diuen que desconeixen si el nou director de la televisió pública catalana té present el ‘crit d’alarma’ que va suposar aquell manifest i les reivindicacions de la majoria del sector allà expressades. ‘Si no ho té present, ens permetem recordar als màxims dirigents de la Corporació que el seu principal, per no dir únic, objectiu hauria de ser defensar TV3’, afirmen. Segons apunten, aquesta defensa passa per destinar més diners als continguts i per millorar la gestió i la governança de la televisió pública catalana.

‘Volem donar la benvinguda a Vicent Sanchis, el nou director, i ens posem a la seva disposició per treballar conjuntament per fer front als reptes que té per davant’, assenyala l’entitat PROA. ‘Ens agradaria poder-li dir que disposa de cent dies de marge per dir el que vol fer. Però no podem. No tenim temps. La televisió no té temps ni el sector tampoc’, afegeix. Els productors avisen que si la pròxima comissió de coproduccions que s’havia de celebrar fa una setmana ‘no es fa aviat i no es fa amb els recursos econòmics mínims’, els projectes es quedaran sense poder acudir a les comissions de l’ICEC i de l’ICAA ‘aturant de manera irreversible un bon nombre de produccions catalanes’.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb