Les Forces Democràtiques Sirianes (FDS) han aconseguit irrompre a la ciutat vella de la localitat siriana de Raqqa, el principal bastió de l’autodenominat Estat Islàmic, segons que ha anunciat la coalició que encapçala els Estats Units.

La coalició ha afirmat que ha trencat per dos punts les defenses dels gihadistes en el mur de Rafiqa, gràcies als bombardaments. Tanmateix, l’objectiu és ‘preservar la resta del mur, de 2.500 metres’.

Així, ha assenyalat que l’Estat Islàmic va intentar atreure a un parany els milicians de les FDS a través de diversos buits en el mur, en els quals hauria col·locat mines antipersones i altres explosius de fabricació casolana.

Per això, ha destacat que l’objectiu de la coalició és preservar el mur, ‘al contrari que Estat Islàmic, que va destruir deliberadament les ruïnes de Palmira i la mesquita d’Al Nuri (a Mossul)’.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]