Les seixanta persones migrades que han atracat al port de Barcelona a bord del vaixell d’Open Arms tindran un visat humanitari de 30 dies, a diferència del permís de 45 dies que van obtenir els migrants que van desembarcar a València amb el vaixell Aquarius, per decisió del govern espanyol.

L’Ajuntament de Barcelona considera  ‘insuficient’ aquesta mesura, en un moment de ‘canvi de polítiques migratòries’ amb l’executiu socialista de Pedro Sánchez. Per això, la batllessa de la ciutat, Ada Colau, ha reclamat que s’atorguin permisos de treball temporals per evitar condemnar els migrants a ‘llimbs administratius o a l’economia informal’. A més, Colau ha demanat que els recursos i coordinació entre institucions demostrats en la rebuda del vaixell es mantingui per a les persones en situació irregular que arribin a la frontera sud de la península Ibèrica.

‘Aquestes persones tenen un historial d’abusos, de tortures i fins i tot d’esclavatge i es mereixen ser tractades com refugiades’, ha expressat la batllessa. El tinent d’alcalde de Drets de Barcelona, Jaume Asens. Molts dels migrants aprofitaran els trenta dies de visat per continuar la trajectòria migratòria.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.