Els serveis jurídics del Parlament Europeu han tornat a avalar la suspensió d’Oriol Junqueras com a eurodiputat i han negat que el president de la cambra, David Sassoli, hagués hagut de fer cap consulta prèvia al comitè d’Afers Jurídics. El comitè havia demanat clarificacions sobre el procediment i, segons fonts parlamentàries citades per l’agència ACN, els lletrats del Parlament Europeu han assegurat que Sassoli va seguir ‘la via correcta’ per a declarar vacant l’escó del vice-president. L’italià, de fet, va prendre aquesta decisió consultant primer amb aquests serveis jurídics, que ara es reafirmen en la seva posició.

A la darrera reunió del Comitè d’Afers Jurídics del Parlament Europeu els eurodiputats van demanar d’aclarir quin era el rol del comitè en el reconeixement i la posterior retirada de l’acta a Junqueras. Concretament, els membres del comitè tenien dubtes sobre l’aplicació dels articles tres i quatre del reglament del Parlament Europeu, que apunten a la responsabilitat d’aquest comitè en la verificació de les credencials i a quan la cambra pot declarar la invalidació del mandat.

El grup dels Verds/ALE vol incloure Junqueras en l’informe de credencials del comitè, que comprova que tots els eurodiputats hagin signat les declaracions d’interessos i que no existeixen incompatibilitats amb el seu escó.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb