Avui s’havia programat la celebració del Dia de la Justícia al Palau de la Generalitat. És un acte institucional instaurat pel govern de Pasqual Maragall, en què es lliuren uns premis i reconeixements, i inclou una conferència. L’acte sempre l’ha presidit el president de la Generalitat i el conseller de Justícia. Un dels premiats d’enguany és el jutge de pau de Calella, Xavier Ten.

Però aquest acte no es farà avui, perquè el Consell General del Poder Judicial va ordenar a la sala de govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que no hi acudís. Ho va fer ahir al migdia, i aquesta mesura va fer suspendre l’acte.

Abans d’ahir els nou jutges que integren la sala ja sospesaven la possibilitat de deixar plantat el govern, per protestar contra la proposta presentada per Junts pel Sí i la CUP al parlament. Segons que ha pogut saber VilaWeb, van decidir de consultar al CGPJ si aquesta actitud era correcta, tenint en compte que es podia interpretar com una intromissió en el poder legislatiu.

La resposta del màxim òrgan de govern de la justícia espanyola ha estat clara i avui els jutges faran el buit al president de la Generalitat.

ACTUALITZACIÓ: El govern català ha emès una nota de premsa en què confirma l’anul·lació de l’acte ‘en cerca d’una data de major confortabilitat’.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.