El cos de funcionaris de les conselleries catalanes són els que, segurament, més han viscut en primera persona la intervenció de l’autogovern català. El seu control està sota interventors de l’estat espanyol, per això avui han decidit de sortir al carrer per a manifestar-se. En el cas dels treballadors de la conselleria d’Afers Exterior i la de Governació, per exemple, han tallat la via Laietana. Darrere, una pancarta on es podia llegir ‘No al 155’ i amb pancartes en favor de la democràcia, ‘l’alliberament dels presos polítics’, i les cares dels consellers destituïts Raül Romeva i Meritxell Borràs.

Els treballadors del departament de Territori i Sostenibilitat, s’han concentrat aquest a la plaça dels Països Catalans, han format un llaç i han aixecat cartolines de color groc, imitant el símbol que s’utilitza en solidaritat amb els presos.

Els treballadors de la Generalitat repetiran aquestes protestes cada dilluns a les 11.30 hores amb concentracions davant dels centres de treball i cada divendres al migdia amb algun tipus de ‘performance’.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]