Els formularis i documents administratius de la Generalitat de Catalunya respectaran el gènere no binari

  • Es facilitarà la identificació amb el nom que ajusti al seu gènere sentit sense que estigui legalment reconegut al seu document d'identitat · Els formularis sobre famílies preveuran les famílies homoparentals i monoparentals

VilaWeb
Redacció
15.03.2022 - 12:44
Actualització: 15.03.2022 - 13:44

El govern català permetrà que tothom pugui expressar la seva identitat d’acord amb el seu nom sentit i el gènere als documents i formularis de l’administració, incorporant-hi la referència al no-binarisme per aquelles persones que no s’identifiquen ni com a home ni com a dona i preveient sempre la possibilitat que les famílies puguin ser homoparentals o monoparentals.

Es facilitarà el reconeixement a la gent amb una identitat de gènere diferent del sexe assignat en néixer –mentre no estigui legalment reconegut en el seu document d’identitat personal–, quan faci gestions amb l’administració de la Generalitat i les entitats i organismes adscrits. Per a fer-ho, s’adapten els documents administratius, en especial els formularis, al fet que algú intersexual o trans pugui ser anomenat amb el nom escollit que l’identifiqui d’acord amb el seu gènere sentit. A més, en els documents en els quals calgui demanar el gènere, s’inclourà la possibilitat d’identificar-se com a no binari.

En tercer lloc, els documents i formularis administratius preveuran que les famílies homoparentals i monoparentals puguin fer constar la identitat de les dues persones del mateix gènere o un sol progenitor, de manera que no caldrà identificar-se dins de les categories mare/pare.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any