Corea del Nord ha fet aquesta matinada una nova prova balística i ha llençat un míssil intercontinental que s’ha estavellat al mar del Japó. El projectil ha volat trenta-nou minuts i ha assolit una altura de 2.800 metres. Segons la cadena de televisió del país, el míssil és un model Hwasong-14.

‘L’assaig de llançament s’ha fet amb l’angle més pronunciat possible i no ha tingut cap efecte negatiu per als països veïns’, ha afirmat la mateixa televisió.

L’anunci del govern nord-coreà contradiu la versió emesa per la intel·ligència estatunidenca que ha afirmat que el projectil era d’abast intermedi.

Experts militars independents han confirmat, després d’avaluar la trajectòria del projectil, que l’arsenal de Corea del Nord li permet atacar territori nord-americà. El radi d’acció del míssil és de 6.700 quilòmetres i per tant pot arribar a Alaska. La resta d’estats, incloses les illes de Hawaii, en queden fora.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]