Els examinadors de trànsit han presentat aquest dijous 3 d’agost la documentació pertinent per convocar vaga indefinida a partir del 4 de setembre, durant la jornada completa i cada dia de la setmana, segons ha informat l’Associació d’Examinadors de Trànsit (ASEXTRA).

L’associació lamenta que, després de dos mesos de vaga durant els mesos de juny i juliol, la Direcció General de Trànsit (DGT) no hagi fet ‘ni una sola proposta’ que pugui ser estudiada pel col·lectiu examinador i ‘ni una sola’ iniciativa amb la finalitat de desbloquejar la situació.

Per això, ASEXTRA insta el ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, al fet que intervingui ‘sense dilació’ a la vista dels danys col·laterals que aquest conflicte està ocasionant. ‘Mai no hauríem imaginat que un home com el senyor Gregorio Serrano (director de la DGT), el tarannà de la qual quan va arribar a aquest organisme era d’absolut diàleg i proximitat, es tornaria en un gestor que clarament ha desistit de les seves funcions’, ha criticat l’associació.

Des que va començar la vaga d’examinadors de trànsit, unes 80.000 proves pràctiques de conduir s’han suspès, segons van informar Europa Press fonts de la DGT. El motiu de la vaga és la petició d’un increment del complement específic, d’una mica més de 200 euros al mes, així com millorar les condicions laborals del seu lloc, després d’haver-hi un dèficit en el nombre de funcionaris examinadors.

Segons la DGT, el percentatge de seguiment de tota la vaga ha estat d’un 70% de mitjana, amb percentatges que fregaven el 75% els primers dies i que han descendit al 62% en els últims.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]