Els estudiants és el col·lectiu de la societat catalana que més es mobilitza per defensar el referèndum. Milers d’alumnes, i de totes les edats, s’han congregat des de migdia a la plaça de la Universitat per començar una manifestació fins a la plaça dels Països Catalans en defensa del referèndum de l’1-O i els drets i les llibertats fonamentals. Amb els lemes ‘Buidem les aules, defensem el referèndum’ i ‘Que no ens suspenguin la democràcia’, la marxa ha estat convocada per Universitats per la República i hi han donat suport el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), l’Associació de Joves Estudiants de Catalunya (AJEC) i el Sindicat d’Estudiants.

La manifestació s’inclou en les jornades de vaga que secundària ja va començar ahir, i que a les universitats es fa avui i demà. La protesta començarà a la plaça de Universitat, continuarà per la Gran Via fins a la plaça d’Espanya i s’acabarà a la plaça dels Països Catalans, davant l’estació de Sants.

Per participar-hi, han arribat autocars procedents de les comarques gironines. Tant la de Tarragona com la de Girona es van fer ahir.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb