Els estudiants de batxillerat i de cicles formatius de les Illes i del País Valencià fan d’avui fins divendres les proves d’accés a la universitat (PAU). A les Illes, s’hi han matriculat 4.078 estudiants. Al País Valencià, 20.518. I a Catalunya els exàmens començaran dimarts vinent.

A les Illes, s’han matriculat 3.219 alumnes a Mallorca, 403 a Menorca, 447 a Eivissa i nou a Formentera. La principal novetat és que les proves extraordinàries es faran al juliol, no pas al setembre. La Universitat de les Illes Balears ho ha justificat dient que l’avançament de les proves afavorirà els estudiants que hagin suspès la primera convocatòria perquè no passarà tant de temps entre els exàmens.

Tant els enunciats com els protocols es presentaran en català, si bé n’hi haurà una versió traduïda al castellà per als estudiants que la demanin. Els exàmens podran respondre’s en qualsevol de les dues llengües, excepte els de llengua i literatura catalana i castellana i el de llengua estrangera.

Al País Valencià, hi ha hagut un rècord de matriculació, amb un augment del 3,75%, és a dir, 740 estudiants matriculats respecte de l’any passat. Els alumnes procedents del batxillerat són un 4,6% més, mentre que els que provenen dels cicles formatius han disminuït d’un 9,2%.

La Conselleria d’Educació ha informat que 19.410 alumnes hi accedeixen després d’haver cursat estudis de batxillerat i 1.108 procedeixen de cicles formatius. Del total, 11.938 dels aspirants són dones i els 8.580 restants són homes.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.