‘L’estaca’ serà l’eix vertebrador de l’acte de presentació dels vint-i-cinc anys de la revista Enderrock a Brussel·les. Es farà  avui a les 19.00 a l’Església de Sant Joan Baptista de Béguinage i forma part de la celebració del Mes Català a la capital belga, organitzat pel govern a l’exili, amb la col·laboració  del Comitè per la Solidaritat Catalana de la Catalunya Nord i SceneOff ,  que començà divendres amb la inauguració de l’exposició ‘55 urnes per la llibertat‘.

Els cinquanta anys de ‘L’estaca’ és el tema central de l’edició especial que ha publicat la revista i per això s’hi parlarà de la importància i el ressò internacional de la cançó. ‘Repassarem totes les versions que s’han fet (en flamenc, en francès…) d’aquesta cançó contra la injustícia’, explica Lluís Gendrau, editor d’Enderrock. A més, es visualitzarà en versió subtitulada en anglès el documentari Les cançons del 68 que ha impulsat el grup també amb motiu dels vint-i-cinc anys.

A banda Gendrau, a l’acte també hi intervindrà el gerent del grup Enderrock, Jordi Novell, i el conseller de Cultura a l’exili, Lluís Puig.  ‘Ens agrada que aquest acte de promoció de la cultura catalana i de compromís amb el nostre patrimoni musical compti amb Lluís Puig, amb qui sempre hem treballat i a qui volem reconèixer i fer visible’, afegeix Gendrau.

L’acte es clourà amb un concert especial de Gemma Humet, dins el festival de música i debat City Zen, amb artistes i ponents de gran volada i qualitat, com ara el popular raper belga-congolès Badi, l’Orquestra Reial de Cambra de Bucarest i la coral Canigó, entre més.

L’objectiu del Mes Català de Brussel·les és d’explicar què passa a Catalunya per mitjà de l’art i la música.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb