Aquests últims dies Rússia ha estat en el punt de mira de les autoritats espanyoles i d’alguns mitjans de comunicació, com ara El País. Moltes veus parlen d’ingerències russes en  favor de la independència de Catalunya per desestabilitzar Espanya i la Unió Europea. La portaveu del ministeri d’Afers Estrangers de Rússia, Maria Zakhàrova, va demanar als ministres espanyols que aportessin proves de les acusacions i va advertir que això podia perjudicar la diplomàcia espanyola.

Aquesta psicosi col·lectiva, l’han aprofitada els humoristes russos Aleksei Stoliarov i Vladímir Kuznetsov, que van intentar fer creure a la ministra de Defensa espanyola, María Dolores de Cospedal, que Puigdemont era un espia rus.

Abans, el canal Russia Today va capgirar les acusacions. La periodista Inna Afinogènova ha enregistrat uns quants vídeos sarcàstics en què posa en evidència els diaris espanyols.

RT té un pla: independitzar Catalunya

Ah? Putin i ‘procés’ a la mateixa frase?

 

A la xarxa hi ha més vídeos de la mateixa periodista en què posa en evidència Espanya per les actuacions antidemocràtiques contra els catalans.

Comparacions odioses: Veneçuela i Catalunya

Després del ‘Piulet’ no hi ha res impossible

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]