El Comitè de Defensa de la República (CDR) de la Zona Alta-Centre Històric ha rebatejat simbòlicament la rambla d’Aragó de Lleida amb el nom de ‘rambla de la Cultura’ just al punt on, dilluns passat, es van viure escenes de tensió entre els Mossos d’Esquadra i les desenes de concentrats que protestaven per la marxa de les obres de Sixena del Museu de Lleida.

Una setantena de persones han presenciat com s’enganxava l’adhesiu amb la nova denominació sobre la placa oficial del nom de la rambla, i després s’han concentrat just a l’entrada del museu, on han llegit un manifest i han cantat ‘Els segadors’. Per últim, han participat en una visita guiada a la pinacoteca, que aquesta setmana obre les portes de franc com a mostra d’agraïment al suport ciutadà durant el dispositiu per a endur-se les peces del monestir aragonès.

Un dels membres del CDR del barri ha explicat que havien volgut fer un acte per a mostrar la solidaritat amb un equipament que consideren espoliat i, al mateix temps, rebatejar la rambla amb el nom que creuen que li és més pertinent, ja que en aquest punt de la ciutat s’hi concentra el Museu de Lleida, el Rectorat de la UdL, la biblioteca i dues escoles.

El CDR també ha omplert de llaços grocs la plaça Ricard Vinyes i els principals eixos de la Zona Alta.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]