Els Comitès de Defensa de la República (CDR) de Lleida diuen que la pressió veïnal ha impedit que operaris de la neteja retiressin les plaques amb el nom de ‘plaça 1 d’octubre’. Membres dels CDR van penjar les plaques fa quinze dies a l’espai de davant del CAP del barri de Cappont, un dels escenaris de les càrregues policíaques del dia del referèndum.

Segons un testimoni dels fets i membre del CDR de Cappont, Roger Vilà, un dels treballadors l’empresa de neteja Ilnet els ha dit que tenia ordres de la paeria de netejar la paret i treure els cartells. Així i tot, no han acabat la feina i les plaques continuen als extrems de la plaça, que oficialment es diu Marquès de Leganés. El 4 de novembre, una setantena de veïns del barri van rebatejar de manera simbòlica la plaça i van demanar a la paeria que fes oficial el canvi de nom per a recordar les càrregues i els ferits que hi va haver en aquest lloc l’1-O.

L’ajuntament recorda que és el ple municipal que decideix els noms dels espais de la ciutat. ‘L’Ajuntament de Lleida és seriós i demòcrata i, quan una plaça té un nom, fins que el ple municipal acorda canviar-lo, s’ha de mantenir. La representació de la ciutadania l’exerceix el ple municipal’, han declarat fonts del consistori. Els CDR de Lleida han penjat al seu compte de Twitter un vídeo i diverses fotografies on es poden veure els operaris d’Ilnet intentant arrencar una de les plaques des de terra.

Vilà ha explicat que finalment han desistit, arran de les protestes dels veïns i després d’haver trucat als responsables de l’empresa concessionària de la neteja. Justament, aquestes plaques van ser pintades fa una setmana amb els colors de la bandera espanyola i membres del CDR de Cappont les van acabar de netejar ahir. La placa que sí que ha desaparegut és la que s’havia col·locat a l’entrada del CAP en record de les persones que havien patit la violència policíaca l’1-O i que també havia estat pintada.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]