El festival Strenes de Girona es caracteritza per aplegar, cada primavera, la majoria de grups del país que aquesta temporada estrenen disc. ‘Els Catarres’ havien d’inaugurar el festival, però finalment el seu concert ha estat suspès ‘per principis’ i ‘en solidaritat amb els presos polítics’.

El certamen inaugurarà un nou escenari a la plaça del Vi. Els barcelonins Bemba Saoco seran els encarregats d’estrenar-lo, després que els Sense Sal, la primera opció que s’havia triat, hagin hagut de suspendre el concert per raons de salut d’un dels membres. Bemba Saoco presentarà les cançons del disc ‘Crújelo’, centrat en les músiques urbanes i que fa una defensa clara del mestissatge contundent amb electrònica molt ballable.

Fins al 30 d’abril, pel festival hi passaran molts grups que presenten disc, com ara Auxili, Roger Mas, Xarim Aresté, Enric Montefusco, Judit Neddemann, el Petit de ca l’Eril, Quimi Portet, la Pegatina, Ramon Miravet i Joan Dausà.

Aquesta és una de les moltes propostes que us oferim per al cap de setmana. Si voleu descobrir-ne més, cliqueu a la nostra guia de cap de setmana 

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]