Els carrers de Palma s’omplen de foguerons per Sant Sebastià

  • Enguany les festes seran més inclusives i solidaries, amb més participació ciutadana que en anys anteriors

VilaWeb
Redacció
15.01.2016 - 02:00
Actualització: 15.01.2016 - 10:02

Un nou correfoc, més torradors i concerts en directe per a triar. Així celebra Palma la revetlla del seu patró: Sant Sebastià.

Tot i que el dia oficial del sant no és fins el 20 de gener, avui mateix ja comencen les activitats. Aquest vespre hi haurà el ball de gegants, el pregó de festes i l’actuació dels Mallorca Gay Men’s Chorus.

Els orígens de la festivitat de Sant Sebastià es remunten al segle XVII, amb una celebració en què els habitants de Palma donaven les gràcies al seu patró per haver-los protegit de la pesta.

La nit més esperada
La revetlla de Sant Sebastià, la nit del 19 de gener, és la més esperada. A les set del vespre, quan s’inaugurarà oficialment la revetlla, i fins ben entrada la matinada, la música no deixarà de sonar en vuit places de la ciutat, amb grups tan variats com ara els Catarres, Tomeu Penya o Mojinos Escocíos.

A banda els concerts, la revetlla de Sant Sebastià també és famosa pel vessant més popular: la festa dels foguerons i les torrades. Es fan fogueres als carrers, on la gent cou carn a la brasa i, en acabat, sopa i balla al voltant del foc.

Una festa del poble per al poble
L’Ajuntament de Palma va organitzar un sistema de votació nou per escollir quins grups formarien part del programa de les festes. Per mitjà de la pàgina web municipal, els habitants de la ciutat podien valorar les ofertes presentades.

Per una altra banda, segons la regidoria de Participació Ciutadana, enguany es pretén que les festes siguin més solidàries i participatives. Per això hi haurà novetats com ara torrades exclusives per a vegetarians, recollida d’aliments per pagar l’entrada d’alguns espectacles i l’acte ‘Veïns d’aquí i d’allà: Gitano, el ciutadà desconegut’. Tot plegat ha de servir perquè tothom se senti benvingut a les festes.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any