L’incendi forestal del Voló, a Catalunya nord, ha calcinat ja 130 hectàrees, segons informa ‘L’Independant’, i França ha demanat ajuda als Bombers per intentar frenar l’avanç de les flames. El foc, que ha començat poc després de les cinc de la tarda, amenaça d’entrar al Principat per la zona del Pertús.

Els serveis d’emergència francesos han demanat reforços per elevar fins a 250 els efectius que treballen sobre terreny. En paral·lel, també s’han mobilitzat diferents mitjans aeris, entre els quals dos bombarders i quatre hidroavions -tot i que quan es faci fosc s’hauran de suspendre les tasques aèries.

Segons informa Bombers, vuit camions d’aigua i vehicles lleugers del Grup d’Actuacions Forestals (GRAF) del cos s’han desplaçat a l’altra banda de la frontera per donar suport a les tasques d’extinció.

L’incendi forestal també ha obligat a tallar l’autopista A9 i l’AP-7 entre els peatges del Voló i de la Jonquera. El prefecte dels Pirineus Orientals, Philippe Vignes, que s’ha desplaçat a lloc, ha ordenat aquesta mesura a quarts de nou del vespre, pel fum que hi havia a la zona i per la possibilitat que les flames poguessin arribar a l’autopista.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]