Els Bombers de Barcelona, mitjançant una desena de sindicats i ‘les entitats que representen el col·lectiu’, han adreçat una carta a la batllessa, Ada Colau, per recordar-li que el cos ‘disposa d’un potencial humà que actualment està infrautilitzat’. Remarquen que són ells els qui han d’exposar-se per ajudar els ciutadans, i que estan preparats per fer-ho.

Els bombers barcelonins diuen que estan altament qualificats per a respondre a les necessitats de la ciutat, que són ‘coneixedors de la logística sanitària’ i que saben treballar en equip. ‘I, com molt bé sap, la ciutadania confia en nosaltres’, reblen. ‘No entenem per què no se’ns utilitza de manera massiva, entenem que podríem aportar molt més sense deixar descobert el servei de prevenció, extinció d’incendis i salvament de la ciutat. Disposem dels recursos i la capacitat per a fer tot allò que es necessita i la nostra condició de servidors públics ens fa voler ser sempre a primera línia de l’emergència’, sentencien.

A la carta, expliquen que estan disposats a doblar horaris, fer tantes guàrdies com calgui i modificar les condicions laborals a fi de contribuir en un operatiu més eficient a la ciutat de Barcelona sense deixar desateses les seves tasques habituals.

I acaben demanant a Colau que doni l’ordre a la Direcció de Bombers de Barcelona perquè es posin en marxa i a disposició del Departament i la Regidoria de Salut’.

Podeu llegir en aquest enllaç la carta sencera.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb